©  Foto:

Busbjerg Bakke

Bestig Busbjerg, en bakke og et hedeområde placeret mellem Ulstrup og Bjerringbro, kun en kort køretur fra Randers og Aarhus. Med sin imponerende højde på 92 meter bliver du belønnet med en helt fantastisk udsigt over den smukke Gudenådal. Dette naturskønne område har bevaret sin unikke karakter gennem årtusinder, og det er en oplevelse, du ikke må gå glip af.

Rig på dyreliv

På Busbjerg trives et særligt dyre- og planteliv, der beriger denne naturskønne destination. Her kan du se Danmarks eneste fugleedderkop, tapetser-edderkoppen, som lever i kolonier på varme, sydvendte skråninger og trives i det tørre og bakket landskab. Desværre er dens bestand truet af ørnebregnen, der har overtaget store dele af området. Derudover kan man også støde på den imponerende kæmpejæger-edderkop.

Busbjerg byder også på en rig biodiversitet af sommerfugle, herunder mark-perlemorsommerfugl, okkergul pletvinge og foranderlig blåfugl.

Hede- og plantelivet

Som et typisk hedelandskab er Busbjerg kendetegnet ved hedelyng, der om sommeren farver landskabet i flotte violette nuancer. På bakken kan du også finde en mangfoldighed af planter som ene, lyngsnerre, revling, blåbær, tyttebær og klokkelyng. Nedenfor bakken på den nordlige side ligger et lille, fint kildevæld, der huser et væld af forskellige mosser.

Årlige Sommertraditioner

Busbjerg er kendt for sine årlige sommerspil, kendt som Busbjergspillene, en traditionsrig begivenhed, der startede tilbage i 1945. Området har også en fortid med røverhistorier, som kan udforskes i Steen Steensens Blichers værk "Jyske Røverhistorier".

Bevaring af det unikke landskab

I dag bliver Busbjerg omhyggeligt passet af en flok får, der hjælper med at bevare hedeområdets karakteristiske landskab ved at forhindre skovvækst. Dette sikrer, at du som besøgende fortsat kan nyde den vidunderlige åbenhed og vidstrakte udsigt.

Praktiske Oplysninger

  • Beliggenhed: Mellem Ulstrup og Bjerringbro i Favrskov
  • Adgang: Offentlig adgang til området, velegnet til vandreture og naturoplevelser

Se, hvad andre deler på Instagram

#busbjerg #visitfavrskov #visitaarhusregion