©  Foto:

Ulstrup Slot, et renæssanceslot ved Gudenåen

Ved bredden af den maleriske Gudenå i Favrskov, blot en kort køretur fra Randers og Langå, ligger Ulstrup Slot. Dette historiske slot er ikke blot en bygning, men en levende tidskapsel af dansk historie. Med sin imponerende renæssancepragt og charmerende herregårdsstemning inviterer det besøgende til en uforglemmelig rejse gennem fortiden.

En rejse gennem tiden på Ulstrup Slot

Ulstrup Herregårds historie kan spores tilbage til slutningen af det 14. århundrede, da den første gård blev opført af herremandsfamilien Brandsen. I 1404 fik Jens Nielsen (Løvenbalk), Aunsbjerg, Ulstrup som pant, og to år senere blev dele af godset overdraget til dronning Margrete.

I slutningen af det 16. århundrede blev flere gårde i og omkring Ulstrup erhvervet af Rigsråd Christen Skeel (1543-1595), der blev den egentlige grundlægger af hovedgården. Byggeriet af gården begyndte omkring 1590 under Christen Skeel's ledelse, og den lave nordfløj, som ses i dag, stammer fra denne periode.

Ulstrup Slot stammer fra den store renæssanceborg, som Christen Skeels søn, Rigsmarsk Jørgen Skeel, opførte i begyndelsen af det 17. århundrede. I dag består slottet af tre fløje og omfatter omkring 700 hektar, primært skov, som udgør godsets område.

Ulstrup Slot drives nu som en fond, der har til formål at restaurere og bevare herregårdens bygninger samt at fremme dens kulturværdi. Desuden stilles lokaler til rådighed for kunstneriske og kulturelle formål, hvilket gør Ulstrup til et levende centrum for historie og kreativitet.

Koncerter, udstillinger m.m.

Hvert år kan du tage del i forskellige spændende arrangementer på Ulstrup Slot. Det kan være koncerter, teater og udstillinger, som bliver arrangeret af foreninger, teater- og musikensembler, virksomheder og private arrangører.

Der er adgang til slotsplads og park i forbindelse med de årlige arrangementer.

Se de forskellige begivenheder her.

Se, hvad andre deler på Instagram

#ulstrupslot #visitfavrskov #visitaarhusregion