Gå til indhold
©  Foto:

Dyk ved Halsskov Rev

Revet er et af de virkeligt gode dykkesteder i Danmark med et rigt og varieret liv. Se især stenrevet og området omkring bropillen.

FISK I FARVANDET
Den store udskiftning af vand i Storebælt er særlig tydelig her og giver gode leveforhold for fisk og planter. Og det kan ses.
Du kan møde fx savgylte, multe, hornfisk, fjæsing, torsk og masser af forskellige fladfisk, også sjældne som hårhvarre. Mellem stenene kan du møde en anden lille sjælden fisk; ringbug.

PAS PÅ STRØM
For din egen sikkerheds skyld bør du ikke svømme mere end 50 meter fra land, da der kan være meget omskiftelig strøm. Maksimal dybde er på dette stykke 4-6 meter. Vil du vove dig længere ud, bør du have en båd med og være en erfaren dykker. Pas på dig selv!

DYKKERSIKKERHED

Følg altid reglerne i henhold til dit dykkercertifikat.
Du er selv ansvarlig for din sikkerhed.
• Der kan være strøm i Storebælt
• Strøm kan variere i styrke og retning
• I bør være mindst to personer ved dyk
• Brug overfladebøje

SAVGYLTE
Op til 15 cm lang og en af de flotteste fisk du kan møde på en dykkertur. Den er i familie med papegøjefisk, som man kan møde ved koralrev.
Det er en nysgerrig fisk, der ofte følger dig som dykker. Kommer du for tæt på, smutter den ned mellem sten eller tang. Som føde spiser den snegle og muslinger med sine skarpe tænder.

HVIS UHELDET ER UDE
Ring 112. Oplys strandens adresse og rednings nr:

Revkrogen strand /v Halsskov Odde
Storebæltsvej 38
Rednings nr: P 894

Share your wonders: