©  Foto:

Dyngby Strand

På denne fredelige og brede sandstrand ved den jyske østkyst har du masser af plads. Her er hverken indkøbsmuligheder eller andre fine faciliteter, men stranden og badevandet er af høj kvalitet og ganske besøgsværdig.

Rolig badestrand ved østkysten

Der er ikke meget, der forstyrrer dig som badegæst ved Dyngby Strand. Her er det kun fuglefløjt, den blide rislen fra det rolige vand, som rammer kysten og enkelte forbigående fodgængere, der tager din opmærksomhed.

Det er primært sommerhusgæsterne i det bagvedliggende sommerhusområde, som benytter stranden. De er alle tiltrukket af den særlige ro og frie natur. Flere kunstnere har valgt at bosætte sig i området af samme årsag, og de åbner gerne deres værksteder for gæster.

Der er ingen bemærkelsesværdige faciliteter i forbindelse med stranden. Der er heller ikke en egentlig parkeringsplads. Vær opmærksom på, at der er parkering forbudt i sommerhusområdet, men der kan parkeres lige udenfor.  

 

Børnevenlig strand

Hele Odderkysten er ganske børnevenlig, og Dyngby Strand er ingen undtagelse. Det lave, rolige vand og den brede sandstrand med meget få badegæster, giver gode forhold for børnefamilier, hvor det er let at holde øje med børnene.

 

Nabo til Saksild

Dyngby Strand er den mindst besøgte badestrand ved Odderkysten. Stranden står i skarp kontrast til nabostranden Saksild, som vel nok er østkystens bedste og mest velbesøgte. Ved Saksild Strand er der alle de faciliteter som du kunne ønske dig. Livreddere holder øje med dine børn, og så er der spisesteder, indkøbsmuligheder og aktiviteter, som kan være med til at give dig en god dag og en helhedsoplevelse.

Fra Dyngby kan du gå til Saksild på stranden. Der er cirka 3,5 kilometer til Saksild Strands indkøbsmuligheder.  Saksild og Dyngby er forbundet via den skiltede vandrerute, hjertestien, som gør det muligt at gå den ene vej på stranden og tilbage gennem sommerhusområdet.  

 

Et godt valg til kystfiskeri

Dyngby Strand er også et godt valg for lystfiskere, der kan trække i deres waders med mulighed for en god fangst. Der er dog også flere steder, hvor vadning ikke er nødvendigt. Her er der gode chancer for fangst af havørred og hornfisk, mens skrubbe og torsk heller ikke er sjældne gæster.

 

Flere strande i Kystlandet

Søger du yderligere inspiration til din næste strandtur? I vores guide til områdets strande kan du få overblik over de mange muligheder for gode badestrande i Sydøstjylland.