©  Foto:

Finn Juhls Hus

Ved siden af kunstmuseet Ordrupgaard ligger arkitekt og møbeldesigner Finn Juhls eget hus fra 1942. Det møblede hus kan opleves indefra i weekender og på helligdage.

2012 fejrer 100-året for Finn Juhls arkitektur og design. Han gik sine egne veje og blev en slags 'fader' til den nye teak-stil. Han arbejdede med teaktræet på nye, banebrydende måder, brød med den mere stramme, geometriske møbeltradition anført af blandt andre møbeldesigner Kaare Klint.

Finn Juhls møbler var en kombination af organiske former, fine detaljer og behagelig sidde-komfort. Hans mål var at kombinere håndværksmæssig kvalitet, funktionalitet og æstetisk nydelse.

Huset

Finn Juhls hus består af to blokke, der ligger i en ret vinkel. I den ene ligger den store dagligstue og et mindre arbejdsværelse, og i den anden er der køkken, spisestue, værelser og badeværelse. De to blokke er samlet af en entré og en havestue, der åbner op ud mod haven.

Huset er et tidligt eksempel på et hus med en åben grundplan med et karakteristisk udsyn mellem rummene. Der er kig fra det ene rum til det næste, når du går gennem huset, og fra alle vinkler er der udsyn til haven.

Lofterne er malet i forskellige farver, bl.a. i en smuk lysegul, som Finn Juhl selv mente havde karakter af en teltdug, som lyset skinner igennem.

Huset er bygget af mursten, der er pudset i en grå-hvid nuance, som giver facaden en mat og blød effekt. Huset fremstår herved lysende og let på baggrund af den mørke skovbeplantning.

Haven blev designet og anlagt af landskabsarkitekt Troels Erstad.

Finn Juhls hus er åbent lørdag, søndag og på helligdage fra 11-17. Adgang til Finn Juhls hus er inkluderet i billetprisen til Ordrupgaard.