©  Foto:

Fiskeplads - Kongstedsøerne og Spang Å

Pak fiskestangen og lad din næste fisketur gå til Kongstedsøerne og Spang Å!

Tag på fisketur til Kongstedsøerne og Spang Å

I området omkring Elbodalen er der flere gode fiskemuligheder, perfekt til din næste fiskeudflugt. Søerne og åløbet ligger i et naturskønt område med et rigt dyreliv, og der er derfor også flere forskellige fiskearter i søerne og åen, som du kan forsøge at få på krogen!

Fang ferskvandsfisk og ørreder

Vil du fiske i Kongstedsøerne, kan du fiske i de fem søer som ligger på den nordvestlige del af Spang Å. Her kawn du fange forskellige ferskvandsfisk som aborre, gedde, skaller, brasen og andre af de typiske danske ferskvandsfisk.

Er du mere til å-fiskeri, kan du fiske på den 500 meter lange strækning af Spang Å, som ligger på stykket omkring broen ved Kongsvej Engvej. Her kan du fange bæk- og havørreder. Fra broen ved Kongsted Engvej må der fiskes 200 m opstrøms og 300 m nedstrøms.

Praktisk information og regler

Fiskeforbud: Der må ikke fiskes 200 meter nord for og 300 meter syd for broen ved Kongsted Engvej over Spang Å i perioden 16. oktober til 15. april.

Offentig adgang: Søerne ligger i et vandforsyningsområde tæt på Kongsted Vandværk, og området er ejet af EWII A/S, som har givet offentligheden adgang til fiskeriet.

Forbehold: Vær opmærksom på, at søerne nogle somre kan have kraftig vækst af alger og andemad, som kan gøre fiskeriet vanskeligt.

Parkering: Der kan parkeres på p-pladsen ved Palmskovvej 50, 7000 Fredericia.

GPS-koordinater: Fiskepladsens GP-koordinater er: 55.569914, 9.628585

Opdag den flotte natur omkring Fredericia

Kongstedsøerne og Spang Å er en del af det smukke naturområde Elbodalen, hvor du kan opleve både skov- og engområder. Spang Å løbere videre til Rands Fjord, hvor du kan opleve de store havørne, som yngler i området.

 

Se, hvad andre deler på Instagram 

#kongstedsøerne #elbodalen  #visitfredericia