skip_to_main_content

Fuldmåneaften i Planetariet

I Planetariet på Steno Museet kan du en gang om måneden blive klogere på stjernerne, månen og de mange myter og sagn, der findes om vores verdensrum. Programmet skifter fra gang til gang.

Tirsdag den 21. september: Efterårsjævndøgn

Lær mere om hvad jævndøgn betyder for nattehimlen - og bliv klogere på hvad du kan se på efterårshimlen.

Onsdag den 20. oktober: Orioniderne

Stjerneskudssværmen orinoiderne kan ses på nattehimlen den 21. og 22. oktober, og til dette arrangement kan du lære mere om, hvordan du bedst ser de mange flotte stjerneskud - og opleve dem på forhånd i planetariet.

Fredag den 19. november: Delvis måneformørkelse

Den 19. november er der både fuldmåne og delvis måneformørkelse. Denne aften kan du lære mere om, hvordan formørkelser opstår, og hvordan himmelmekanikken egentlig fungerer.

Søndag den 19. december: Vinterhimlen

I december er det for alvor mørkt, og der er optimale muligheder for at se stjerner i klart vejr. Denne aften kan du få styr på vinterens stjernebilleder, og hvordan du finder rundt på vinterhimlen.

Kom i god tid 

Der er begrænsede antal pladser, så køb billet i god tid. Udstillingerne åbner kl. 19, og der vil være mulighed for at gå på opdagelse på egen hånd inden. Alle arrangementerne starter kl. 20. Der er mulighed for at købe et glas vin eller en vand. Købte billetter refunderes ikke.

Nogle gange kan du høre fortællinger under stjernerne, andre gange kan du blive klogere på astronomi og rumforskning eller sagn og myter om stjernebillederne. Billetterne koster 60 kr. og kan købes i museets webshop.

Alle fuldmåneaftenerne afsluttes med stemning under stjernerne.

Læs mere om kommende arrangementer her

#sciencemuseerne #visitaarhus #visitaarhusregionen