©  Foto:

Ole Rømer Observatoriet

Ole Rømer-Observatoriet har de seneste år gennemgået en stor restaurering, og du kan nu se resultatet i det smukke område Kongelunden i Aarhus tæt på Jydsk Vøddeløbsbane og Marselisborg Slot.

Aarhus har med Ole Rømer Observatoriet nu fået et helt nyt område, en Sciencepark, hvor du kan opleve at komme helt tæt på naturvidenskab både i dagtimerne og i mørket under stjernehimlen. 

Nyt teleskop

Aarhus har nu det største fungerende teleskop i Danmark. Spejlets diameter er afgørende, da et større spejl samler mere lys end et mindre. Det svarer til at observere nattehimlen med et øje på 70 cm, og teleskopet bliver dermed det største fungerende teleskop i Danmark.

Stjerneforevisninger

Se stjernehimlen gennem Danmarks største fungerende teleskop på Ole Røber Observatoriet i Aarhus. Her kan du få et kig til fjerne stjerner og planeter i observatoriets teleskop eller høre om astronomi i den 112 år gamle bygning – alt efter vejret. 

Gennem observatoriets teleskop kan du få et kig på årstidens stjernehimmel med de stjerner og planeter, som kan ses på aftenen for forevisningen. Måske bliver der set nærmere på Månens kratere, zoomet ind på Saturns ringe, spottet en fjern galakse, eller turen går udenfor for at se nærmere på et stjernebillede.

Husk at bestil billet på forhånd.

Arkitekturen

Ole Rømer Observatoriet ligger i den sydlige del af Aarhus, tæt på Marselisborg Slot. Det blev indviet i 1911, opført af Aarhus Kommune og tegnet af arkitekt Anton Rosen og er blevet bygget om ad flere omgang. I dag er Observatoriet fredet. 

Se, hvad andre deler på Instagram

#olerømerobservatoriet #visitaarhus #visitaarhusregion