©  Foto:

Gedser Remise

Gedser Remise er et jernbanemuseum og den eneste aktive remise i Østdanmark med offentlig adgang.  

Gedser er som Danmarks sydligste by kendt som færgeby med mange imponerende og interessante bygninger. Især den særprægede station med tårnene og det borglignende fæstningspræg, der blev brugt ved optagelsen af ”Matador”, og som i dag er færgeterminal med forbindelse til Rostock.

Tæt på stationen ligger Gedser Remise, der en 12-spors ringremise, der havde en vigtig funktion som depot for damplokomotiver, dengang Gedser var et aktivt jernbaneknudepunkt.

Gedser Remise er i dag et jernbanemuseum, der er anderledes ved at være et arbejdende museum, mere hands-on, klub og hobbypræget. Mindre ”pænt”, mere råt og autentisk. Et godt alternativ til den traditionelle museumsverden.

Gedser Remise er meget komplet med original indretning og ikke mindst kommandoposten fra København, der dannede kulisse for ”Olsen Banden på sporet”.

Gedser Remise er den eneste aktive remise med damplokomotiver og offentlig adgang i Østdanmark, og her er en veteranjernbane på 23 km til Nykøbing Falster. Her er der mulighed for kørsel med veterantog fra Gedser til Nykøbing samt skinnecykling mellem Marrebæk og Væggerløse.

Endvidere vil der være kørsel i Gedser med Remise-ekspressen.

Info om åbningstider, køreplaner og aktiviteter kan findes på remisens hjemmeside www. Gedserremise.dk