©  Foto:

Havreballe Skov

Havreballe Skov er den nordligste del af Marselisborg Skovene. Med en placering helt tæt på byen er skoven let at komme til og et populært mål for aarhusianernes søndagstur. Med smukke træer og søer er Havreballe Skov et dejligt sted både at gå, løbe eller cykle.

Forhindringsbane til både børn og voksne

Inde bag træerne finder du en forhindringsbane, der udfordrer din balance- og koordineringsevne og samtidig styrker ben- og armmuskler. Giv din gå- eller løbetur et pift ved at gøre forhindringsbanen til en del af din tur. Banens tilbagetrukne placering gør, at du har et semiprivat rum, hvor du ikke bliver stillet til skue, mens du leger med din motorik og udfordrer din styrke og smidighed. Hvis du kommer fra parkeringspladsen ved Ceres Park & Arena, kan du se henvisninger til forhindringsbanen på de opstillede pæle.

Et kig ind til friheden

Havreballe Skov, og resten af Marselisborg Skovene, tilhørte indtil 1896 Marselisborg Gods. Indtil da havde offentligheden kun begrænset adgang til skovene, der var indhegnede og forsynet med led for vejene. Om søndagen kunne folk få lov at gå ind i den nærmeste del af Havreballe Skov. Dette område fik derfor navnet "Friheden", der i dag har givet navn til forlystelsesparken Tivoli Friheden, der ligger over for Havreballe Skov.

Et ideelt sted til store familieudflugter 

I Havreballe Skov finder du en bålhytte, der er ideel til skovture og familieudflugter, hvis du gerne vil have mulighed for at komme i ly under tag. Tæt på finder du Kalvehaven, der er et åbent græsareal med to fodboldmål, hvor I kan spille en omgang fodbold, rundbold og andre mere pladskrævende aktiviteter.

Under et stort, gammelt bøgetræ tæt ved bålhytten og Kalvehaven finder du en bålplads omkranset af tre store sten, der idyllisk ligger ud til en stor, åben lysning, hvor du kan bage pandekager, snobrød eller riste skumfiduser. Husk selv brænde til bålet eller saml tørre kviste og grene i skoven.

Du kan gratis booke bålpladsen og bålhytten gennem Aarhus Kommunes hjemmeside.

Tag hunden med i skoven

Havreballe Skov er én af de officielle hundeskove i Aarhus, hvor det er tilladt at gå tur med din hund uden snor. Dog altid under forudsætning af, at den er under fuld kontrol. Hvis du er i tvivl, om din hund vil lystre, skal den altid være i sno, også selvom I er i en hundeskov. På den måde er du med til at sikre, at alle hunde og gæster får en god oplevelse. Hundeskovene er afmærkede med skiltning. Læs mere om at tage din hund med i skoven her.

Mere information om friluftslivet i Aarhus.

Se, hvad andre deler på Instagram

#havreballeskov #visitaarhus #visitaarhusregion