©  Foto:

Horsens Marina

For enden af Horsens Fjord og ganske tæt på Horsens Centrum ligger denne fine marina med gode faciliteter for sejlere. Her kan du holde en hyggelig sejlerferie og samtidig have let adgang til byens attraktioner og byliv.  

Den perfekte ramme for sejlerferien i Kattegat

Hvis du sejler i Kattegat omkring det Østjyske Øhav bør du unde dig selv at tage den syv sømil lange tur gennem det smukke Horsens Fjord til kulturbyen Horsens. Fjorden og havnen danner baggrund for ét af byens mest charmerende områder, tæt på vandet og livlige maritime omgivelser. Byens lystbådehavn rummer gode, moderne faciliteter og fine muligheder for aktiviteter – både ved havnen og i det nærliggende centrum.

Marinaen byder på en nyere servicekaj og en servicebygning med fine bade-, toilet- og vaskefaciliteter. Her ligger også en fin legeplads, en krabbebro og sågar en trækfærge til barnlige sjæle. Du kan gratis benytte den store grill med overdækning og masser af plads til hygge.

Marinaen nyder generelt godt af sin nærhed til byen, og byens borgere nyder at komme i området og gå tur i de maritime omgivelser. Ved siden af lystbådehavnen ligger bystranden Langelinie med en flot, lang badebro og masser af aktiviteter i sommerperioden.

Havnen i Horsens gennemgår i disse år en stor forvandling til et moderne bolig- og oplevelsesrum med skønne stier langs vandet. Du kan med fordel gå en tur i området og mærke stemningen.

 

Sejl helt ind til byen

I inderhavnen har marinaen fået etableret 20 gæstepladser, der gør det muligt for dig at komme helt ind til bymidten. Ved pladserne i inderhavnen er der både toiletter og bad.

 

Marinaens restaurant

Helt ned til kajen ligger skønne Restaurant Pynten, der byder på en fantastisk udsigt både indenfor og på den store udendørs terrasse. Her kan du nyde et luksus-stjerneskud med en kold øl eller andre klassiske a la carte retter. Du er også velkommen til at kigge ind til en kop kaffe, en drink eller måske en is i den udendørs isbod.  

 

Udforsk Horsens

Horsens’ shoppingcentrum ligger i kort gåafstand fra marinaen. På Danmarks bredeste gågade finder du mange spisesteder og flotte gamle bygninger. Nær havnen ligger både Horsens Kunstmuseum, Industrimuseet og Horsens Museum. Du kan købe et museumskort og få adgang til fire museer i Horsens til en fordelagtig pris.

Ved marinaen kan du låne en cykel og udforske byen og naturen omkring.