©  Foto:

Jegindø - Thyholm

Jegindø - en halvø ved Thyholm

Jegindø var tidligere to små, lave øer adskilt af et sund lige syd for Jegindø Kirke. Det tidligere sund ses nu som lave enge syd for kirken tværs over øen.

Før dæmningen blev anlagt i 1916 var Jegindø en rigtig ø, hvis forbindelse med fastlandet sikredes ved færgen over Tambosund til Tambohuse Kro. Helt op til midten af 1900-årene var der også forbindelse med rofærge fra det nord-østlige Bøhløre til Hestør Odde på Mors.

Der er ingen bakker på Jegindø, hvis højeste punkt kun ligger 13 m over havet. Den frodige ø har været beboet i tusinder af år - mange steder kan man finde rester af stenalderfolkets bopladser.

I Limfjordens meget vekslende farvande rundt om Jegindø har der altid været et godt fiskeri, og befolkningen på øen har tidligere været lige så meget fiskere som bønder.

Ved havnen, der nu er udvidet med en lystbådehavn, ligger det lille museum "Æ Fywerhus", der fortæller om det gamle fiskeri på Jegindø

Stranden ved Bøhl eller en gåtur ud ad Jegind Tap, er oplagte emner for en udflugt.

For mere information

Jegindø har sin egen hjemmeside, hvor man bl.a. kan se billeder, og hvor øens historie og seværdigheder er omtalt: www.jegindo.dk/.