©  Foto:

Kulturringen Rosenvold - Hjarnø

Drag ud på denne dejlige cykelrute fra Vejle Fjord til Horsens Fjord. Turen byder på varieret natur med alt fra strand, eng, dale, bakker og skov – og sågar en ø. Her, langt fra storbyens travlhed, er det let at koble fra og blive ét med naturen.

I sadlen fra fjord til fjord

Kulturringen Rosenvold-Hjarnø er en 46 kilometer lang skiltet cykelrute på Juelsmindehalvøen. Ruten følger den dramatiske, skovklædte nordkyst ved Vejle Fjord og fortsætter mod nord i omskifteligt terræn med landsbyer, marklandskab, skove og bakker til man når Horsens Fjord og den fine ø Hjarnø, som er målet for turen.

 

Natur og kultur undervejs på turen

Startstedet for turen er den lille Rosenvold Havn, hvor du også finder en fin badestrand. Turen går nu til landsbyen Stouby og videre mod vest til Rohden Ådal. Ved Stouby kan du eventuelt vælge at køre den lidt længere tur ad Fakkegravvej (National Cytkelrute 5, Østkystruten), der fører dig ned mod det smukke spahotel Hotel Vejlefjord og deres flotte park med kurveje. På hotellets restaurant kan du få et lækkert måltid mad. Ved Rohden Ådal bliver du mødt af smuk natur. Du kommer forbi Daugård Strand inden turen går op ad den stejle bakke, Askebjerg. Herfra har du en rigtig fin udsigt over fjorden og området.

Turen fortsætter gennem Daugård og skovene nord for byen. Herefter følger en lang række landsbyer i et generelt landbrugspræget område. I Bjerre kan du se den fascinerende gamle arrestbygning og byens flotte mølle inden turen går gennem den kuperede Bjerre Skov, der blandt andet byder på et af landets bedste mountainbike-spor, der er mere end 15 kilometer langt.  

Senere kommer du til Stourup og Glud, hvor du passerer to spændende museer, Danmarks Ferguson Museum og frilandsmuseet Glud Museum.

Ved lystbåde- og færgehavnen i Snaptun kan du købe en is og mærke den maritime stemning på havnen. Hop nu på Hjarnøfærgen og oplev den lille skønne ø i Horsens Fjord. Hjarnø emmer af ro og idyl. Kør en tur rundt på øen, hvor du passerer Danmarks næstmindste kirke, skibssætninger fra vikingetiden, flere fine strande og fredet natur. 

Se Kulturringen og andre ruter i Kystlandets område på dette digitale kort. 

 

 

Kulturringen – Culture by Bike

Kulturringen er en 540 kilometer lang rundtur i syv østjyske kommuner. Den skiltede rute fører dig gennem smuk natur, men passerer også områdets attraktioner, byer og oplevelser af kulturhistorisk værdi. Kulturringen er derfor det perfekte valg til en helstøbt cykelferie, hvor turen i sadlen går hånd i hånd med de øvrige oplevelser som du også efterspørger på ferien.

Rute 22 er en af de længste og mest kuperede ruter. Fra Rosenvold kan du fortsætte ad rute 21, der går langs kysten, over Juelsminde til Hjarnø. Fra Hjarnø kan du hoppe på cykelfærgen til Alrø og fortsætte ad rute 4 og tre mod Skanderborg og Odder.