©  Foto:

Kulturringen Hjarnø – Rosenvold

Denne skønne cykelrute tager dig forbi mange af Juelsmindehalvøens store seværdigheder. Fra Hjarnø i Horsens Fjord langs kysten til Juelsminde og videre til den smukke natur ved Vejle Fjord. Skal området opleves på én dag, så er dette den oplagte rute for dig.

Skøn cykelrute langs Juelsmindehalvøens kyst

Kulturringens rute 21 mellem Hjarnø og Rosenvold er en 35 kilometer lang cykelrute, der byder på masser af attraktioner, smuk varieret natur og rigeligt med skøn udsigt over vandet. Hele ruten er skiltet, så det er let at finde rundt. Tag Hjarnøfærgen fra Snaptun eller den lille cykelfærge fra naboøen Alrø for at nå frem til rutens start på havnen af den lille perle i Horsens Fjord.

 

Oplevelser langs ruten

Hjarnø byder på charmerende østemning, selvom øen ligger ganske nær kysten. Når du cykler rundt på øen, kan du se Danmarks næstmindste kirke, skibssætninger fra vikingetiden, et rigt dyreliv og flere fine strande.

Hop på færgen til den fine lystbåde- og færgehavn i Snaptun. Her kan du nyde en is eller kigge omkring ved den lille maritime havn.

Mod syd går turen nu langs strandene og sommerhusområderne i As Vig. Ruten går nært forbi As Vig Strand, og du bør unde dig selv at stige af cyklen og gå ned til vandet i den fine bugt.

Kort tid efter kommer du til Hosby, hvor du finder en af Danmarks fineste slotsparker ved Palsgaard Slot.

Turen fortsætter nu langs kysten til den populære ferieby Juelsminde, der har en af landets bedste og mest stemningsfulde lystbådehavne. Her er der rig mulighed for at nyde et måltid mad, en is eller bare mærke stemningen, der får folk til at valfarte til byen, så snart solen skinner. Gå eventuelt en tur på havnen og Storstranden, der ligger lige op ad havnen. Er der børn med på turen, så stop ved den kæmpestore Juelsminde Naturlegepark.

Langs Vejle Fjord går turen videre til Barrit, hvor du kan kigge ind hos det lokale mejeri. Hernæst fortsætter du til Staksrode Skov, der er blandt de flotteste og mest dramatiske skove i landet. Her er der stejle skrænter ned mod Stenhøj Strand.

Turen slutter i Rosenvold, hvor du finder et slot, en campingplads, en strand og en lille havn. Herfra har du en fin udsigt over Vejle Fjord og Kattegat.

Se ruten og andre ruter på Kystlandets digitale kort. 

 

Kulturringen – oplev det bedste af Østjylland

Kulturringen er en 540 kilometer lang skiltet cykelrute fordelt på mere end 20 etaper. Kulturringen kombinerer smuk og varieret natur med spændende attraktioner, kulturhistorie, hyggelige landsbyer og store byer. Kulturringen er perfekt til en helstøbt cykelferie, men du kan også vælge at nøjes med en enkelt eller to etaper.

Fra Rosenvold kan du ad Kulturringens rute 22 fortsætte tilbage til Hjarnø inde i land. Fra Hjarnø kan du hoppe på den lille cykelfærge til Alrø og køre videre ad rute 4 langs Odderkysten eller i retning mod Skanderborg.