©  Foto:

Livredning i Nordsjælland – Her kan du bade trygt

I Nordsjælland kan du bade trygt på strandene. Eliteuddannede kystlivreddere er klar til at hjælpe, hvis der skulle blive brug for det. Find ud af, hvor og hvornår du kan møde livredderne og bade sikkert.

24 strande med livredder i Nordsjælland

Er du på vej til stranden for at bade? Hele den nordsjællandske kyststrækning er fyldt med dejlige sandstrande fra Nivå i øst til Hundested i vest. Men der er en tryghed i at vide, at en livredder holder øje.

I Nordsjælland er der hele 24 strande med livredder. Både på de store, populære strande og på de små, intime. Der er altså nok at vælge mellem – også hvis du vil bade sikkert.

Eliteuddannede livreddere

Når du møder en livredder fra Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste (DNK), har livredderen en eliteuddannelse. Det betyder, at livredderen er trænet i at lave redningsaktioner ved kysten.

Den Nordsjællandske Kystlivredningstjenestes indgående kendskab til strandene og de lokale forhold, hjælper livredderne til at sørge for badegæsternes sikkerhed.   

Har du talt med din livredder i dag?

Du kan også gøre meget for at passe på dig selv og andre, så en livredningsaktion ikke bliver nødvendig. Det er vigtigt for livredderens forebyggende arbejde at have god kontakt til strandens gæster. Tal derfor med din livredder – hør om de lokale forhold, badevandskvaliteten og vejret m.m.

Hvornår er livredderen på stranden?

Livredderne er på strandene i skolernes sommerferie og i de fleste weekender i sommermånederne. Vil du være helt sikker på, at der er en livredder på stranden, så se Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste.

Hvilke strande er der livredder på?

Der er livredder på 24 strande i Nordsjælland, f.eks. Liseleje Strand, Tisvildeleje og Nivå Strand.

Se hele listen over strande med livredder:

Strande med livredder i Nordsjælland.

Liste over strande i Nordsjælland - både med og uden livredder.

De fem baderåd

Du kan hjælpe livredderne ved at følge disse råd:

  1. Lær at svømme, så du kan redde dig selv
  2. Gå ikke alene i vandet – hold øje med hinanden
  3. Orienter dig om vind og vand, før du bader
  4. Lær stranden at kende – spørg din livredder
  5. Hold øje med børnene

Læs mere om de 5 baderåd.

Skal I have en is?

En is hænger bare godt sammen med en tur til stranden - før, under eller efter. Se vores guide til gode ishuse i Nordsjælland.

Den ældste kystlivredningstjeneste i Danmark

Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste har næsten hundrede års erfaring med livredning i Nordsjælland. Det er den ældste kystlivredningstjeneste i Danmark, og de første livreddere ankom til Hornbæk og Tisvildeleje i 1931.