©  Foto:

Mariager bymidte

Mariager, også kaldet Rosernes By, er en idyllisk by med brostensbelagte gader og gamle bindingsværkshuse prydet med roser. Byen har et bymiljø, der er sjældent i Danmark. Det hele foregår i et afslappet tempo gennem de gamle hyggelige gader. Her er ingen kulisser, alt er bevaret i oprindelig stil og bliver brugt endnu.

Mariager er også en af Danmarks mindste købstæder. Indtil starten af 1400-tallet var Mariager kun et lille fiskerleje og færgested på vejen mellem Randers og Aalborg. Birgittiner-klostrets grundlæggelse i ca. 1446 betød en voldsom opblomstring af handel og håndværk og gav i 1592 Mariager købstadsrettigheder.

På det hyggelige torv ligger det atmosfære fyldte Hotel Postgården, hvis ældste bygning er fra 1700-tallet. Bevæger man sig rundt på Torvet på en dejlig sommerdag, kan man næsten altid nyde duften af nybagte vafler, fra Vaffelbageren - ønsker man en lækker is i friskbagte vafler, er dette et besøg værd.

Byens og egnens historie fortælles også på Mariager Museum og kan ved selvsyn fornemmes i den imponerende Klosterkirke. Besøg også Klosterhaven overfor kirken eller den helt nye Rosenhave med mange hundrede forskellige slags roser, lige ved det gamle Munkholm anlæg, hvor der også er en fin naturlegeplads.

Mariager er i forhold til sin størrelse godt forsynet med special- og dagligvarebutikker, fine spisesteder, cafeer og gode overnatningsmuligheder og ikke mindst mange fine attraktioner og seværdigheder.