©  Foto:

Mariager Saltcenter

På Mariager Saltcenter træder du ind i en verden af salt. Her kan du udforske saltets magi og spændende historie og opleve en verden, som de færreste kender til eller har hørt om.

Når du går på opdagelse i denne verden af salt, vil du opleve en attraktion med interessante fakta og sjove aktiviteter.

Tag fx simulator-elevatoren ned i den mørke saltmine eller besøg Sydemesteren i Sydehytten og oplev på nærmeste hånd, hvordan sydesaltet bliver lavet.  

På Saltcentret kan du tilmed se verdens største samling af saltkar i udstillingen, hvor over 1000 forskellige saltkar er præsenteret.

”Det Døde Hav”

Få ”Salt på hjernen” i det varme saltbad, også kaldet ”Det Døde Hav”. Det høje saltindhold i det ca. 39 grader varme saltvandsbassin vil give jer en ekstra afslappende følelse i jeres ferie og gøre jer klar til mange flere gode oplevelser i Mariagerfjord-området.  

Café Salt

Efter badet kan I nyde et lækkert måltid på Café Salt. Caféen byder på flere lækre frokostretter som bl.a. sandwich, lækre salater og meget mere. Nyd evt. jeres frokost på terrassen udenfor, der ligger perfekt placeret lige ved Danmarks smukkeste fjord.

Selv på en regnvejrsdag, kan I sidde i tørvejr ude på terrassen. Her er der nemlig fire drivhuse, hvor I kan nyde maden og udsigten til vandet - i læ for det danske sommervejr. 

Besøg Saltshoppen

Afslut besøget med en tur i saltshoppen, hvor I bl.a. kan købe de berømte Mariager kryddersalte. I butikken finder I også både saltkar, krystalsæbe, saltlamper m.m. samt skønne gaveartikler til hver en festlig lejlighed. 

Saltshoppen findes også online, så kan du altid bestille salt hjem - fx til en dejlig værtindegave. Gå til Saltshoppen her.

Turistinformation på Mariager Saltcenter

Mariager Turistinformation finder I på Mariager Saltcenter. Her er der en masse lækkert ferieinspiration i form af fysisk materiale, samt gode råd og fifs fra personalet - så I er klar til en skøn ferie i Himmerland.

Foruden brochure, magasiner og aviser fra flere af områdets attraktioner, aktører, spisesteder og overnatningssteder, kan I bl.a. finde kort og foldere over flere af områdets mange vandrestier og cykelruter, hvis I ønsker at opleve den enestående natur ved Danmarks smukkeste fjord - Mariager Fjord. 


Find åbningstider og læs mere om mulighederne på www.saltcenter.dk  
  
  
Lige uden for døren finder I også Turbåden Svanen og Mariager - Handest Veteranjernbane.

Ligesom den skønne vandrerute Mariager Rundt på ca. 11 km går lige forbi Mariager Saltcenter.

 

Grøn rejse med bus og tog i Nordjylland

Det er nemt at komme rundt i Himmerland og resten af Nordjylland med offentlig transport. Planlæg din rejse med bus, tog og Plustur på rejseplanen.dk