©  Foto:

Murmalerier i Helsingør - Livet i Øresund

”Livet i Øresund” er temaet for et stort, poetisk murmaleri og en farverig humoristisk fisk, skabt af havets affald.  Du kan opleve dem i Helsingør centrum.

Ved Helsingør busterminal kan du se et dejligt murmaleri i blå farvetoner, som med poesi og mystik fortæller om en verden under havet. På Kongekajen står en stor, farverig og humoristisk fisk, skabt helt og aldeles af affald, som havet har skyllet op på stranden.

Begge værker er 4. og sidste del af Kunst & Byrums projekt med kunst i det offentlige rum i Helsingør. Under temaet ”Livet i Øresund” har kunstnere skabt værkerne i samarbejde med Øresundsakvariet.

Murmaleriet er udført af den anerkendte italienske streetart kunstner Ericailcane, med hjælp af den colombianske streetart kunstner Bastardilla. Der er tale om et surreelt, drømmende værk med udgangspunkt i havet og myterne.

Fisken er skabt af den japanske kunstnergruppe Yodogawa Technique af skrot fra lossepladsen og Helsingørs kyster. Hvis man kigger nærmere efter finder man hjulkapsler, benzindunke, havemøbler, en ski, en juletræsfod og masser af aflagt plasticlegetøj, noget endda med lyd i!

Du kan opleve murmalerier 3 andre steder i Helsingør:

”Sundtoldstiden” skildres på gavlen af Sct. Annagade 4, lige ved domkirken Skt. Olai

”Middelalderen” skildres  på muren på hjørnet af Kirkestræde og Hestemøllestræde

”Værftstiden” skildres på 2 store gavle i Allégade 7 og Kongensgade 23, lige overfor porten til det oprindelige Helsingør Skibsværft, i dag Kulturværftet.