Museet for Samtidskunst

Museet er midlertidig lukket

Museet for Samtidskunst er i øjeblikket lukket pga nye restriktioner i forbindelse med Covid-19. Vi åbner igen, når sundhedsmyndighederne igen gør det muligt. Du kan stadig opleve kunst i form af lydværker i Podcast for Samtidskunst, som du finder her


Museet for Samtidskunst blev grundlagt i 1991 som landets første museum for samtidskunst. Den grundlæggende idé bag museet var at skabe et museum, der skulle arbejde med den nyeste kunst og de nyeste kunstformer. I dag arbejder museet med den danske og internationale samtidskunsts nyeste udtryksformer. Det er bl.a. lydkunst, performancekunst, videokunst, netkunst og andre kunstformer, der har været med til at forny opfattelsen af kunst i de sidste årtier. Udstillinger og formidling af samtidskunsten foregår både i og uden for museet. Museet vægter også museumsundervisning til børn og unge.

Nyhed: I boghandlen finder du et bredt udvalg af dansk og international litteratur om samtidskunst. Og vi har endnu flere bøger på lager. Derudover sælger museet tidsskrifter om lyd og musik. 

Her kan du få et overblik over udstillinger og ferniseringer i 2019