©  Foto:

Naturdestination Skovsgaard

Naturdestination Skovsgaard er fyldt med spændende og vilde naturoplevelser for børnefamilier og naturinteresserede.

Oplev kvæg og vildheste, der lever vildt i naturen. Tag børnene med på den vilde jagt i naturen og find spændende arter, I ikke har set før. Udforsk krattene og vandhullerne. Gæt en lort og find liv i døde træer. Lav mad over bål med råvarer fra naturen.

På Skovsgaard kan du og dine børn sammen lære om den vilde natur på en anderledes, sjov, inspirerende og hyggelig måde. Vi glæder os til at byde dig velkommen!

Læs mere om oplevelserne på Skovsgaard

Historien om Skovsgaard
De første bygninger til Skovsgaard Gods blev opført i slutningen af 1300-tallet. Væbneren Peder Modeskal er dateret som første officielle ejer i 1457. Adelsslægten Modeskal førte godset og herregården videre gennem intet mindre end ni generationer.

I 1760 bortaktioneres godset til tre langelandske brødre ved navn Mikkelsen, hvis slægt drev godset frem til 1979.

I dag kan dele af den gamle renæssancegård fra 1600-tallet stadig ses i havehuset, men godsets oprindelige hovedbygning blev nedrevet i 1887 og en stor del af de øvrige bygninger gik tabt i 1854 under en stor brand.

Den nuværende hovedbygning er opført i nyrenæssancestil i 1889 med hele 21 rum til herskabet. Hovedbygningen er ligesom mange af de øvrige bygninger åben for besøgende.

Frk. Ellen Fuglede – Skovsgaards sidste ejer
Frk. Fuglede er født i København i 1902, men flyttede efter forældrenes skilsmisse med sin mor tilbage til Skovsgaard. Formentlig på grund af moderens mistro til mænd, giftede Ellen sig aldrig.
For den ugifte Frk. Fuglede var naturen omkring godset hendes kæreste eje. Derfor testamenterede hun Skovsgaard og godsets 389 HA til Danmarks Naturfredningsforening for at sikre, at godset og naturen efter hendes død ikke blev udnyttet eller bebygget.

Danmarks Naturfredningsforening overdrog godset til Danmarks Naturfond.

Se åbningstider og priser

Læs mere om Skovsgaards ejerhistorie, tjenestefolk, bygninger og kulturmiljø på danskeherregaarde.dk