©  Foto:

Skovsgaards udstillinger

Spændende udstillinger om områdets historie, livets som tjenestefolk, gamle maskiner og traktorer samt den vilde fotoudstilling.

Skovsgaard har flere faste udstillinger samt en skiftende kunst- eller fotoudstilling i godsets flotte hovedbygning. Udstillingerne giver derfor rig mulighed for at gå på opdagelse i det gamle, spændende gods og dets historie.

Skovsgaards historie

Bliv klogere på Skovsgaards historie og ”mød” frk. Ellen Fuglede, som testamenterede godset til Danmarks Naturfond. Se også udstillingen om den store flydedok med krigsfanger, der gik på grund ud for Påø Strand i maj 1945.

Livet som tjenestefolk

Træd ind i fortiden og oplev livet som tjenestefolk på herregården.

I udstillingen i hovedbygningen kan du opleve historiens vingesus. Gå på oplevelse i de imponerende stuer, besøg godsejerens kontor eller se den gamle madelevator, der forbandt de arbejdende tjenestefolk i kælderen med herskabet.

Udstillingen i kælderen viser tydeligt datidens skel i samfundet. Her boede omkring 40 tjenestefolk i små og kolde værelser kun få meter fra de køkkener, hvor de tilbragte det meste af deres dag.

Kælderen står i voldsom kontrast til førstesalen, hvor herskabet boede. Her findes Thyras værelse, der var tidligere godsejer Ellen Fugledes mor. Her er både påklædningsrum, adgang til tårnrummet og fantastisk udsigt over godsets voldgrav.

Traktorer og maskiner

I en af Skovsgaards gamle stalde udstiller ”Foreningen Langelands Traktor- og Maskinsamling” traktorer og landbrugsmaskiner, som repræsenterer en svunden tid i landbrugets historie. Foreningen har også et værksted, hvor medlemmerne istandsætter og reparerer de gamle maskiner. Alle de udstillede maskiner har kørt i Danmark og er mindst 40 år gamle.


Se åbningstider og priser