©  Foto:

Ølstrup Kirke

Ølstrup Kirke er en smuk kirke beliggende i det vestjyske landskab. Kirken er formentlig fra år 1180, og er hvidkalket opført i granitkvadre og tegl. I 2014 fik kirken stjålet sit maleri af Emil Nolde, derfor malede den lokale kunstner Alice Raunholt et nyt alterbillede til kirken. Heldigvis fik Ølstrup Kirke Nolde maleriet tilbage, og det kan i dag ses i kirken.

Ølstrup Kirke er beliggende øst for Ringkøbing, og hører til Ribe Stift. Kirken er opført omkring 1180, og menes at være genopført i senmiddelalderen af materialer fra en tidligere nedbrudt romansk kirke.

Kirken er delvis hvidkalkede, og opført i granitkvadre og tegl. Den har foruden skib og kor et nyere våbenhus mod nord og tårn fra 1949 i vest. Skib og kor er tækket med bly, og tårnet er med tegl.

I kirkens inventar finder du et alterbillede af Emil Nolde, kaldet ”Middag i Emmaus”. Den er inspireret af beretningen i Luk. 24,13-35, og er malet i 1904. Billedet blev stjålet i marts 2014.

Af den grund blev der sat en ny altertavle op, som er malet af Alice Raunholt – en af sognets beboere. I 2019 kom Emil Noldes maleri tilbage, og er blevet hængt op i kirken igen. Der ligger en folder i kirken, som fortæller mere om henholdsvis kirken og den stjålne altertavle af Nolde.

I kirken findes der også en romansk døbefont af vestjysk type, og prædikestolen fra renæssance fra begyndelsen af 1600-tallet.

 

Find mere information på Ølstrup Kirkes hjemmeside