©  Foto:

Torsted Kirke

Torsted Kirke er formentlig fra år 1150, og derfor en flot middelalder kirke i romansk stil med både kor og skib. Kirken er løbende blevet renoveret indvendigt og udvendigt, men holdt i oprindelig stil. Selve kirken er beliggende smukt i landskabet, og er omkranset af kirkegården samt et fredet stendige. Fra kirken er der blandt andet en meget smuk udsigt over ådalen.

Torsted er en middelalder kirke fra omkring 1150. De seneste år er kirken løbende både renoveret både indvendigt og udvendigt. Du finder derfor en meget smuk, og charmerende kirke med nye farver. I korbuen er der blandt andet en udhuggede urfugl,

Under renoveringen kom der blandt andet et tidligere stenalder frem igen, og selve kirken samt kirkegården er holdt i så oprindelig stil, som muligt.

Selve kirken er beliggende i et smukt landskab, og fra kirken er der en meget smuk udsigt ud over ådalen.

Kirkediget er fredet omkring kirken, og resten fra en svunden tid, hvor munkene brugt kirkedigerne til at plante lægeplanter. Der forekommer derfor forskellige slags, som nu kaldes relikie planter, som f.eks. kongelys, vild gulerod samt mange flere.

På kirkegården er gravstederne meget forskellige. Nogle er store, andre små og uden regulering for at gøre gravstederne ensartet. Hækkene er derimod forskellige, og der kan findes flere slags på et gravsted.

 

Find mere information på Torsted Kirkes hjemmeside