©  Foto:

Shelterplads ved Lundum

Langs Naturstien Horsens-Silkeborg ligger flere naturlejrpladser. En af disse finder du ved landsbyen Lundum, få kilometer nord for Horsens. Her finder du tre shelters i et roligt område, godt afskærmet fra stiens aktivitet.

Skøn shelter ved Bryrupbanestien

Søger du overnatning i det fri på vandre- eller cykelturen mellem Horsens og Silkeborg, så er shelterpladsen ved Lundum en oplagt mulighed. På pladsen er der tre shelters, drikkevand, bålsted, brænde samt bom til at tøjre heste ved. Her er også et primitivt toilet til rådighed. Pladsen har med andre ord alle de nødvendige faciliteter.

Fordi Lundums shelterplads er omgivet af volde mod syd og øst, ligger den godt i læ for vinden. Det er en ret hyggelig plads, hvor der er plantet træer. Udenfor pladsen er der ret åbent med marker.

Ligesom Naturstien Horsens – Silkeborg generelt, er naturlejrpladsen velegnet til kørestole og barnevogne.

Der kan provianteres i den nærliggende by Lund. For eksempel hos Rema 1000 på Provstlund Allé.

 

Booking af shelters

Det er gratis at overnatte på pladsen, der er forbeholdt vandrere, cyklister og ryttere på Naturstien Horsens-Silkeborg (Bryrupbanestien). To ud af pladsens tre shelters kan bookes på forhånd. I den sidste shelter er det først-til-mølle-princippet, som gælder. Husk, at der skal gøres plads til andre, som ønsker at overnatte i shelteren. Der er plads til seks personer i hver shelter.

Booking af shelter 1.

Booking af shelter 2.

 

Om Naturstien Horsens-Silkeborg

Naturstien Horsens-Silkeborg er en asfalteret banesti på 61 kilometer, som forbinder de to byer. Ruten følger sporene fra den gamle Bryrupbane, som i sine velmagtsdage blev omtalt som Danmarks smukkeste jernbane. Stien er flad og afskærmet fra trafikeret vej. Turen mod Silkeborg fører gennem Bakkelandet og Søhøjlandet. Man kommer blandt andet over Den Genfundne Bro og har også mulighed for at køre en lille strækning af den gamle jernbane med Veteranbanen Bryrup-Vrads.

Læs mere om Naturstien Horsens-Silkeborg på denne side.

 

Outdoor overnatning

Leder du efter inspiration til nye steder at overnatte i det fri? På denne side kan du læse om lokale muligheder for overnatning i shelters, teltpladser, glamping og andre overnatningsmuligheder for outdoor-folket.