©  Foto:

Skattejagten Hjarnø Rundt

Gå i fodsporene på vikingekonger, guldgravere og venlige øboere på denne skønne skattejagt. Hop på Hjarnøfærgen og begiv dig ud på et spændende øtogt med familien ved din side.

Dit helt eget ø-eventyr

Hjarnø er en lille ø i Horsens Fjord med en spændende historie. Her har barske vikinger nemlig holdt til i gamle dage. I dag er øboerne dog supersøde og vil med glæde tage imod dig, hvis du hopper på Hjarnøfærgen og går i land. Med et skattekort i hånden kan du udforske øen og samtidig lære en masse nyt. Og så kan du ikke mindst få den eftertragtede Hjarnø-medalje med hjem som minde og bevis for din bedrift.

Bare følg skattekortet rundt på øen og besvar spørgsmålene på din vej. Jeg deler gerne mit eneste eksemplar med dig.

Du kan se frem til lidt af et togt. Turen er nemlig 5 kilometer lang. Men du er jo sej, så det er en let opgave for en skattejæger som dig.  Undervejs skal du besvare en række spørgsmål om det du ser på din vej. Hjarnø er en lille ø, men skulle du få problemer med at finde vej, så kan du følge dette digitale skattekort. Dele af ruten rundt om øen foregår på strand og gennem græs, så vær opmærksom på, at I ikke kan have klapvogn, barnevogn eller kørestol med på hele turen.  

 

Sådan fungerer det

1: Print et skattekort hjemmefra (du kan hente skattekortet lige her)

2: Hop på Hjarnøfærgen. Den afgår mere end 30 gange om dagen, og du skal ikke købe billet på forhånd

3: Find alle punkterne på kortet og besvar spørgsmålene (husk skrivetøj)

4: Aflever skattekortet hos Hjarnø Camping og få en speciallavet medalje med hjem

5: Vi vil rigtig gerne se, hvordan din tur er gået! Brug #jeggikhjarnørundt og @kystlandet på Instagram, så deler vi måske din historie

 

Inspiration til din tur til Hjarnø

Hjarnø byder på lettilgængelig østemning, ganske tæt på kysten. Færgesejladsen fra Snaptun tager kun 5 minutter og sejler non stop hele dagen. På denne side kan du finde inspiration til oplevelser på øen.

 

En ud af 7 medaljer

Som om skattejagten på Hjarnø ikke var nok i sig selv, så venter der meget mere eventyr forude. Faktisk er der hele 7 skattejagter i Kystlandet. Du kan tage på endnu et øtogt til Tunø eller Endelave eller begive dig ud på skattejagterne i nogle af Kystlandets byer Horsens, Odder, Juelsminde og Brædstrup. Kunne det ikke være fedt at have alle 7 medaljer?