©  Foto:

Skolebænken er rykket ud i naturen, Samsø

Samsø Naturskole giver hvert år tusindvis af besøgende en god og naturlig næroplevelse med Samsøs grønne og blå områder

Midt i det fredede område omkring Stavns Fjord og nær Langør Havn ligger Samsø Naturskole. Skolen har i over 30 år været omdrejningspunktet for øens naturformidling, og aktiviteterne breder sig fra land til vand og fra børn til voksne. Formålet med Samsø Naturskole er at give besøgende gode oplevelser i naturen og viden om, hvad der gemmer sig derude af spændende planter og dyr. Det formål går igen uanset, om det drejer sig om krabbefangst i Ballen Havn, den populære naturlejr for børn eller bestilte gruppeture for selskaber.

”Når vi har en gruppe med ude på en naturaktivitet, har vi ofte kun 2-3 timer at gøre med. Det betyder, at vi er nødt til at koge formidlingen helt ned til essensen. Det er for os at give folk en god oplevelse og pirre deres nysgerrighed til at gå på opdagelse i naturen på egen hånd bagefter,” forklarer Bjarne Manstrup, der er naturvejleder og afdelingschef på naturskolen.

Populære sommeraktiviteter

Uden for turistsæsonen er det især skoler og daginstitutioner fra både Samsø og fastlandet, der benytter sig flittigt af Samsø Naturskoles tilbud. Alle er dog velkomne til at kontakte naturskolen og bestille en oplevelsesrig dag i naturen. Og særligt når sommeren rammer Samsø, finder rigtig mange turister frem til Samsø Naturskole og de aktiviteter, der afholdes rundt omkring på øen. Især er det populært at gå på jagt efter krabber – både for børn og voksne:

”Arrangementet ”Krabbejagt i Lillehavet” appellerer lige meget til børn og voksne og rummer næsten alt det, man kan ønske af en sjov og spændende familieaktivitet – og så oven i købet i et fantastisk naturområde,” fortæller Bjarne.

Læs meget mere her