©  Foto:

Slotsruten - Cykelrute 48 - Besøg tre kongelige slotte

Det bedste af Nordsjælland set fra en cykelsadel. Tre kongelige slotte, Kronborg, Fredensborg og Frederiksborg Slot, kulturelle oplevelser, varierede landskaber og mange muligheder for stop undervejs. Ruten er 75 km lang og Sværhedsgraden er medium. På turen mellem de 3 slotte cykler du igennem UNESCO parforcejagtlandskabet.

På denne tur kan du se det bedste af Nordsjælland: Hele tre kongelige slotte, to klostre, et unikt parforcejagtlandskab i Gribskov (UNESCO Verdensarv), skønne badestrande, skyggefulde bøgeskove og et righoldigt udbud af caféer og overnatningssteder.

Slotsruten

Ruten går mellem Helsingør-Dronningmølle-Hillerød-Fredensborg-Helsingør og er en cykelrute mellem de tre smukke Nordsjællandske slotte, slotsruiner, kloster og det unikke parforcelandskab på mindre landeveje, i alt ca. 75 kilometer. Ruten er velegnet for alle de oplevelseslystne. Dele af Slotsruten er på cykelrute 47 ”Nordkyststien”

Rute 48

Slotsruten er også bedre kendt under navnet Rute 48, og snor sig gennem tre kommuner; Helsingør, Gribskov og Hillerød. Hvis du har lyst til at opleve flere af de nye "Kongeruter" i Nordsjælland, kan vi også anbefale du cykler på Kroneruten, også kaldet rute 49, som tager dig rundt i hele Nordsjælland. 

 

Top 5 sights på Slotsruten - Rute 48

Ruten er nærmest som en triangel mellem Helsingør-Dronningmølle-Hillerød-Fredensborg-Helsingør og er ca. 75 kilometer lang. Belægningen er fortrinsvis asfalt, gennem Gribskov hård grus. Dele af Slotsruten følger Nordkyststien (rute 47).