©  Foto:

Storstranden

En af østkystens absolut bedste badestrande ligger i Juelsminde. Centralt placeret nær feriebyens summende byliv, hyggelige lystbådehavn og familievenlige faciliteter er Storstranden værd at besøge – både på en endagstur og som centrum for badeferien. 

Blå Flag-strand med livreddertårn

Denne dejlige, brede sandstrand er et populært samlingspunkt for sommerlivet i Juelsminde. Storstranden løber fra havnen og cirka en kilometer mod syd til Juelsmindes helt egen "Grenen", Bjørnsknude. Stranden har fint sand og nyder godt af østkystens rolige vand, der gør stranden særdeles børnevenlig. De mange stendiger ved stranden giver yderligere beskyttelse mod havets bølger. I sommerperioden holder livreddere desuden øje med badegæster fra strandens livreddertårn. 

Storstranden er Blå Flag-strand, hvilket er din garanti for god badevandskvalitet, alle de ønskede faciliteter og høj sikkerhed. Ved stranden kan du finde informationstavler, livrednings- og førstehjælpsudstyr, affalds- og toiletfaciliteter samt borde-/bænkesæt. Der er god adgang for handicappede og handicaptoiletter.

Hop i bølgerne fra den nye 62 meter lange badebro "Storstrandsbroen", fisk efter krabber fra stendigerne eller spil bold på græsarealerne. Mulighederne er mange. 

Badebroen er tilgængelig for kørestolsbrugere. Det er desuden muligt at låne en badestol/strandkørestol. Nøgle til denne kan lånes i fiskebutikken, Juelsminde Fisk. 

 

Et stenkast fra byens restauranter og butikker

Stranden ligger klos op ad den store lystbådehavn, hvor det vrimler med liv i sommerperioden. Her er der lækre spisesteder, legeplads, minigolfbane, ishuse, aktiviteter og livemusik – og stemningen er altid i top. Omkring havnen er der flere parkeringspladser, hvor du kan parkere gratis, når du skal på stranden. Der er også en stor parkeringsplads ved selve stranden. 

Ganske tæt på stranden og havnen ligger også den hyggelige bymidte, hvor du finder et stort udvalg af butikker med alt fra strandudstyr til modetøj.

 

Gå en tur på Juelsmindes strande

Juelsminde er nærmest omkranset af kyst og strand. Ved den lille by ligger hele fem kilometer sandstrand. Foruden Storstranden ligger også Sandbjerg Vig Strand nord for havnen og Strandhuse Strand. Går du mod syd ad Storstranden, vil du komme ud til Bjørnsknude, hvor to strande mødes i en spids. Her kan du stå med det ene ben i Kattegat og det andet i Lillebælt. Fra spidsen har du en fantastisk udsigt til Endelave, Samsø, Æbelø og Fyn.

Hvis du bevæger dig mod nord fra Storstranden, kommer du ad den hyggelige sti langs havnekajen til Sandbjerg Vig Strand. Denne tur er en del af den populære vandrerute Kyststien Snaptun-Juelsminde.

 

Andre strande omkring Juelsminde

Ved Juelsmindehalvøen er der flere skønne badestrande. De bedste strande har vi samlet her