Sundsøre Pakhus

Foto: Skiveegnens Erhvervs- og Turistcenter
Attraktioner
Bygningsværker og bymiljøer
Adresse

Sundsørevej 2c

7870 Roslev

Kontakt

E-mail:pakhusmuseum@gmail.com

Telefon:21392198

Sundsøre Pakhus ligger ved Hvalpsund-Sundsøre færgelejet i Skive Kommune. Det er bygget i 1927 i forbindelse med indsættelsen af jernbanefærgen "Hvalpsund" på overfarten. Kulturhistorisk er det en af områdets centrale bygninger. Der findes efterhånden ikke mange bevarede gamle træbygninger. Pakhuset er i dag museum og ramme om forskellige udstillinger. Det kan bruges til primitiv overnatning for friluftsturister, bl.a. åbenbådsfolk i den nærliggende lystbådehavn (25 kr. pr. overnatning).

I forbindelse med pakhuset har man retableret en del af det engang eksisterende sporanlæg med tre delvis renoverede godsvogne. En af vognene (den grå) er indrettet til primitiv overnatning med 12 sovepladser (25 kr. pr. overnatning pr. person).

Pakhuset rummer ubemandet turistinformation om egnen.
Det samlede museumsanlæg vidner åbenlyst om stedets jernbanefortid: samfærdsel og fragt mellem forskellige egne i en tid, der ikke er særlig fjern fra vor egen.

Adgang for alle. Der forlanges ikke entré, men et frivilligt bidrag i en dertil opstillet mælkespand i pakhusets varerum er kærkomment.

 

 

Adresse

Sundsørevej 2c

7870 Roslev

Facilities

Borde/Bænke

Parkeringsplads for busser

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
Destination Limfjorden