Gå til indhold
©  Foto:

Svanholm Gods

Svanholm Storkollektiv har været økologisk fællesskab siden 1978 

Hovedbygningen på Svanholm Gods er opført i 1744 og er i dag fredet.
I 1978 blev det 800 år gamle Svanholm Gods overtaget af et storkollektiv: En gruppe mennesker med en drøm om at leve et bæredygtigt liv i fællesskab.

Og drømmen lever stadig videre. På godsets 420 hektar bor i dag 90 voksne og 60 børn. Sammen driver vi et alsidigt økologisk landbrug samt flere virksomheder, og har fællesøkonomi, fællesmøder og fælles storkøkken. Men vi har også egne lejligheder, privatliv og ingen fælles dogma­tik.

Svanholm storkollektiv har med tiden vist sig at være et både bæredygtigt og levedygtigt bud på en alternativ livsstil i nutidens Danmark. Vi har ikke meldt os ud af samfundet, men er fortsat en del af det omkringliggende samfund, som vi håber at kunne inspirere til et mere bæredygtigt liv. 

Storkollektivet Svanholm ligger i det naturskønne Hornsherred 55 kilometer fra København. 

Øko-dag
I samarbejde med Økologisk Landsforening inviterer kollektivet til forårsfest den dag alle landets økologiske køer kommer på græs. Der er forår i luften og folk og dyr fryder sig sammen. Vores 120 malkekøer spæner ud (Kristine spæner foran for at vise vejen) Mulighed for at smage frisk mælk direkte fra koen. Datoen skifter fra år til år, det kommer jo an på foråret, men det plejer at være i april.

 

Grøntbutikken har salg af grøntsager hver dag. Få fingre i årstidens ypperligste grøntsager direkte fra marken. 

 

Share your wonders: