Svinklovene i Svinkløv

Svinklovene

Foto: VisitJammerbugten
Attraktioner
Naturområder
Nyd den betagende udsigt fra Svinklovene ud over landskabet og Jammerbugten. Det er også her naturoptagelserne til den kendte TV-serie Badehotellet er optaget.
Adresse

Svinkløv

9690 Fjerritslev

Kontakt

E-mail:visit@jammerbugt.dk

Telefon:72578970

Svinklovene er navnet på en del af det dramatiske landskab ved Svinkløv Klitplantage, et 700 hektar stort statsejet område med offentlig adgang. I det lave område mod syd fandtes frem til middelalderen det åbne sund, som forbandt Vesterhavet med Limfjorden.

Den betagende udsigt fra toppen af svinklovende er ikke bare smuk, men i høj grad historisk. Lige syd for højdedragene fandtes et åbent sund, "Sløjen", og en kanal, som førte handelsflåder og vikingeskibe frem og tilbage mellem Limfjorden og Vesterhavet. Strækningen kunne overvåges fra Aggersborg, og den har været sejlbar i hvert fald frem til 1200-tallet.

Området ved Svinkløv Klitplantage er oprindelig den nordvestlige del af en stor ø i stenalderens hav.

Svinkløv Klitplantage er mere end 100 år gammel og meget varieret nåletræsplantage, som giver god dækning, og derfor fine livsbetingelser for dyr, fugle og instekter. Råvildt er ganske almindeligt, og den tålmodige har gode chancer for også at se kronvildt. 

Hele det flade område med søer var i øvrigt i stenalderen ét stort hav, mere end 50 meter under plantagen. Vandstanden var dengang ca. meter højere end i dag. Svinkløv Klitplantage er udpeget som internationalt bevaringsværdig - et EU habitatområde.

Optagelserne til TV-Serien Badehotellet er optaget her i området.

Kåret til Danmarks Naturkanon 2018 

Adresse

Svinkløv

9690 Fjerritslev

Facilities

Afmærkede ruter

Plantage

Informationstavle

Hede

Klitområde

Å

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Jammerbugten