©  Foto:

Teatermuseet i Hofteatret

Hofteatret er 250 år gammelt og Danmarks ældste teaterscene, hvor bl.a. H.C. Andersen og Grevinde Danner har optrådt.

Som besøgende kommer du omkring i hele teatret: i salen, på scenen som er skrå, på balkonerne og i de små loger, hvor konger og dronninger, prinser og prinsesser har siddet og sidder den dag i dag til forestillinger og koncerter. Eller tag et glas eller en kop kaffe i byens hyggeligste og hemmelige café med udsigt over det historiske Københavns skyline.

Teatermuseet i Hofteatret ligger på Christiansborg Ridebane lige bag Folketinget, i centrum af Københavns Kulturkvarter og midt i den levende Danmarkshistorie.

Cafe og bogsalg

Cafeen er en af de mest hyggelige og atmosfærefyldte i det indre København, med smuk udsigt ned over Christiansborg Ridebane og ud over det historiske Københavns skyline. I sommerhalvåret er der adgang til balkonen. Cafeen er åben i samme tidsrum som museet.

Guidede ture i Hofteatret eller udenfor

Teatermuseet i Hofteatret er som skabt til besøg på egen hånd og til besøg i grupper med guidet omvisning. Vi tilbyder faste omvisninger for alle grupper uanset alder og tilhørsforhold og vi indretter omvisningen efter gruppe. Desuden er Teatermuseet i Hofteatrets direktør, Peter Christensen Teilmann, selv guide på en anderledes og uhøjtidlig guidet kultur-slentretur ude på Slotsholmen, som har i århundreder været en vigtig del af kunstens, krigens, politikkens og magtens centrum. Den kulturelle slentretur ender med et besøg i Hofteatret.

"Den guidede kultur-rundtur på Slotsholmen var vel tilrettelagt med mange interessante historiske aspekter - både introduktionen til Slotsholmens historie og et meget inspirerende besøg på Hofteatret!" Kunstforeningen SAS Arts Denmark.

Ved fremvisning af fællesbillet til Christiansborg Slot er der halv pris (50 %) på entreen såvel som ved køb af årskort.