©  Foto:

Trafiklegepladsen

På trafiklegepladsen kan små og større børn lære at begå sig i trafikken, inden de bliver sendt ud i byen på egne pedaler.

Lyssignaler, skilte, vejafmærkninger, cykelstier, benzintanke og alt, hvad der hører til en realistisk trafiksimulation. På Trafiklegepladsen kan børnene slå sig løs på tohjulede pedalcykler og løbecykler, mens de helt små kan låne trehjulede cykler i deres egen micro-trafikbane. Det er gratis låne både cykler og cykelhjelme i aldersgruppen 2 til 8 år med max. højde op til 130 cm., men er man højere end 130 cm, kan man tage sit eget køretøj med.

Trafiklegepladsens personale kan hjælpe med at lære børnene at cykle og råd og vejledning om køb af den rigtige cykel. Det er også muligt selv at kaste sig ud i småreparationer i Trafiklegepladsens åbne værksted og få hjælp til at reparere sin cykel.

Motordrevne køretøjer af en hver art så som elcykler m.m. må af sikkerhedsmæssige årsager ikke benyttes på anlægget, da det skal være et sikkert læringssted for børn på vej ud i trafikken. Det samme gælder Christiania-cykler, som dog sagtens kan medbringes og parkeres på en af legepladsens mange parkeringspladser.

Udover cykelvejene er der også legeplads med rutsjebane, sandkasse, gynger og klatrestativ samt halvtag med spisepladser og toiletter, så her kan man hurtigt få hele dagen til at gå!

Åbningstider:

Sommersæson (marts-oktober)
Man-fredag: 9-17
Hver tredje lørdag og søndag: 10-17

Vintersæson (november-februar)
Man-fredag: 9-16