©  Foto:

Tunøs strande

Tunø byder på en varieret kystlinje, der veksler mellem dramatiske stykker med høje skrænter, men også mange kilometers dejlig, rolig sandstrand. På Tunø er der rigtig gode bademuligheder, som snildt kan nydes som en del af en dagstur til øen.

Dejlige sandstrande på den bilfri ø

Tunø i Kattegat har flere solskinstimer, mindre nedbør og varmere vejr end fastlandet. De særlige betingelser skaber grundlag for et unikt dyre- og planteliv, men det er også til fordel for dig, som gerne vil nyde solens stråler ved vandkanten og en dukkert i bølgen blå. Stort set hele vejen rundt langs øens 8 kilometer lange kystlinje er der strand. Kystlinjen veksler generelt mellem blandet sandstrand og mere stenet strand. På grund af Tunøs isolerede beliggenhed og de mange kilometer sandstrand, er det let at finde en uforstyrret plet på stranden, hvor man kan være i fred.

 

Havnen/teltpladsen

Ganske tæt på øens færgehavn, aktiviteter og oplevelser ligger øens mest besøgte strand. I umiddelbar forlængelse af havnen mod nordøst ligger den fine sandstrand, der går ud til øens østlige spids, Revet. Stranden ligger ved Tunø Teltplads, og der vil derfor ofte være en del mennesker på stranden – både overnattende gæster og dagsgæster, der nyder solens stråler inden de skal med færgen hjem. Fra stranden er der kort vej til havnens fine faciliteter med offentlige toiletter, legeplads, spisested og hyggekroge med borde/bænkesæt og grill.

 

Sydsiden af øen

Umiddelbart på den anden side af havnen ligger en lidt smallere, men mindre besøgt strand. Stranden, der ligger på øens sydside, bliver blandt andet benyttet af badegæster hos badehotellet Mejeriet Tunø. Der er strand på hele sydsiden af Tunø, men en stor del af stykket ligger for foden af Sønderklints høje skrænter.

Ud mod øens vestligste punkt, Stenkalven, er der en stenet strand, men vær opmærksom på, at badning her er forbudt på grund af stærk strøm.

 

Nordstranden

Den østlige del af Tunøs nordlige kyst egner sig særdeles godt til badning. Stranden er bred og fredelig, og der er god plads til solbadning. Der er ikke mange badegæster på dette stykke, men vandet er lavt med en fin vandkvalitet. Hvis man vil have adgang til gode faciliteter, kan man sigte efter naturlejrpladsen, som ligger i læ bag stranden. Her er der både toiletfaciliteter, vand og borde/bænkesæt.

 

Oplevelser på Tunø

Den bilfri ø Tunø oser af hyggelig østemning. Øen er drøncrarmerende, fredelig, og har samtidig særdeles smuk natur. Øen er ikke større end at vandreruten rundt om Tunø langs kysten er 8 kilometer lang. Der er lækre spisesteder, små øbutikker og oplevelser.

Det er muligt at besøge øen på en dagstur, men vi kan også anbefale en ferie på øen, hvor du kommer helt ned i gear.

Du kan finde inspiration til oplevelser på Tunø på denne side.