©  Foto:

Væver/Billedkunstner Annette Bredstrup

Annette Bredstrup arbejder med billedvævning, collager og acrylbilleder. Hun opfatter billedvævning som en fascinerende måde at male med tråde på.

Annette Bredstrups inspirationskilde

Blandt inspirationskilderne har været opblomstringen af de traditionelle væveformer, som de blev udviklet blandt væverne i København i 1970'erne. En anden er naturen, som hun nyder i fulde drag her hvor jeg bor ved foden af Mols Bjerge. Motiverne finder jeg gerne ved havet, i bakkerne, skoven, og den blå himmel. De mønstre, tegn og symboler, der indgår i hendes billeder, finder hun i etnisk folkekunst fra mange lande. 

Processen

Overfor den langsommelige væveproces står collagen og acrylbilleder, en billedform, som er friere, hurtigere og med større mulighed for at kunne eksperimentere. I collagen bruger hun materialer som kridt, akvarel, kobbertråd, håndlavet papir og fjer fra perlehøns.

Gennemgående ved begge billedformer, er hendes brug af de kraftige og glade farver. En glæde, hun også oplever igennem dansen og folkemusikken. De sidste par somre har rejser til Norden, budt på inspirerende oplevelser indenfor dansen og musikken.

Se, hvad andre deler på Instagram

#visitdjursland #visitaarhusregion