©  Foto:

Vandrerute: Vissenbjerg Bakker

Oplev naturen: 5 vandreruter i Vissenbjerg Bakker

Velkommen til Vissenbjerg Bakker, et af Danmarks nærmeste bud på bjerge.

Oplev et naturskønt område på toppen af Fyn fyldt med betagende udsigter og enestående vandreruter. Et landskab som er skabt fra de kraftfulde gletjsere, der har formet et imponerende landskab af bakker, stejle skråninger og dybe slugter.  

Udforsk naturen og oplev Vissenbjerg Bakker til fods med vores anbefalede vandreruter. Se vores folder her: Vissenbjerg Bakkerne

 


 

Oversigt over vandreruterne

De 5 forskellige ruter er alle anlagte stier og har samme anbefalede startsted.

  • Gul: 2,5 km
  • Rød: 3 km (bestig bjerge)
  • Blå: 3 km
  • Grøn: 4 km
  • Hjertestien: 3,5 km (bakkestien i Assens)

Kort over vandreruterne i Vissenbjerg Bakker

→ Gul rute: Rundt om søen

Distance: 2,5 km
Sværhedsgrad: Let

Tag på en afslappende vandretur rundt om søen og nyd det rolige vand, mens du kigger på det rige fugleliv. Denne lette rute er perfekt for hele familien og byder på smukke scenerier i hjertet af Vissenbjerg Bakker.

 

→ Rød rute: Bestig bjerge

Distance: 3 km
Sværhedsgrad: Svær

For dem, der søger højdepunkter og udfordringer, er den røde vandrerute perfekt til dig. Bevæg dig op ad moderat stejle stier og bliv belønnet med en panoramisk udsigt fra bakketoppen 'Udsigten Vissenbjerg'

 

→ Blå rute: Bakkerne rundt

Distance: 3 km
Sværhedsgrad: Øvet

Denne rute fører dig ind i gletsjernes efterladenskaber, hvor tætte skovområder og åbne landskaber skaber en kontrastfyldt vandreoplevelse. Her kommer du også op til 'Udsigten Vissenbjerg' hvor du kan nyde den smukke udsigt.

 

→ Grøn rute: Bakkerne rundt

Distance: 4 km
Sværhedsgrad: Let

Tag den stille men længere vandrerute, hvor du både kommer forbi Afgrunden og 'Under Bakkerne'. Afgrunden er en imponerende kløft, formet af smeltevandet fra issøerne, der pludselig blev tømt ved den seneste istids afslutning. Denne majestætiske kløft skærer sig gennem leraflejringerne og kan blive lidt fedtet i vådt vejr. Mens du vandrer, kan du forsøge at spotte flagspætterne, der trommer på de hule træer. Kom til udsigten ved Under Bankerne. Her åbner landskabet sig med en betagende udsigt over det småkuperede terræn, der omgiver Brænde Å. Dette område er ideelt til en pause og måske endda en overnatning, da der er et shelter til rådighed.

 

→ Hjertestien: Bakkestien i Assens

Distance: 3,5 km
Sværhedsgrad: Let
Link til folderen: Åben her

Oplev det storslåede terræn i Vissenbjerg Bakker gennem vores naturskønne vandrerute, en hjertestierute skabt af Hjerteforeningen. Stien fører dig gennem det stærkt kuperede landskab og forbi træskulpturerne af "De Vissenbjerg Røvere". Gennem Vissenbjerg Skov, en naturskov i naturlig udvikling, og forbi Produktionsskolens område, åbner ruten op for varieret natur og rigt fugleliv ved afgrunden og lergravene. Den 3.5 km lange rute byder på panoramaudsigt, nedkig i afgrunden, og mulighed for at spotte kvæg på lergravsarealerne.

En unik vandretur, der ikke kun styrker hjertet fysisk, men også kombinerer natur og historie i Vissenbjerg Bakker. – Find de ander hjertestier her: https://hjerteforeningen.dk/hjertestier/rute/

 

 


 

Sjov fakta

Fra toppen kan du mod syd tydeligt se bakkelandskaber med en helt anden form (nærmest ægformede bakker) nemlig bl.a. de fredede Frøbjerg Bakker og Brændholt Bjerg.

Vissenbjerg Bakkerne og Afgrunden er fredet, og området er udpeget som geologisk interesseområde.

 

Parkering

Parkering og adgang til alle fire stier anbefales fra Lergyden, ved søen i Vissenbjerg: Find vej her

 

Overnatningsmuligheder

Hos Vissenbjerg Bakker er det muligt at tage en overnatning i både naturen eller hos Fugleviglund.

 

Turforslag med Vissenbjerg Bakker

Vissenbjerg byder også på mange andre attraktioner og seværdigheder. Følg evt. dette turforslag eller lad dig inspirere af nogle af turens stoppesteder.  

 

Offentlige toiletter

Du kan finde de to offentlige toiletter i Vissenbjerg her: Ved Odensevej & ved Østervang