©  Foto:

Vandreruter på Hjarnø

Skønne Hjarnø er stor nok til at byde på et varieret udvalg af vandreoplevelser, men lille nok til at du sagtens kan gå rundt på øen. På Hjarnø er der afmærkede vandreruter, som leder rundt på øen på en sådan måde, at du både oplever kysten, naturen og øens attraktioner.

Til fods i Det Østjyske Øhav

Hjarnø er en lille perle i Horsens Fjord, placeret ganske tæt på kysten. Med kontinuerlige færgeafgange hele dagen, er det let at komme til og fra øen. Hjarnø har lidt af det hele – fra spisesteder til butikker, gallerier, fine strande, historiske attraktioner, dyreliv og ikke mindst venlige øboere. Hjarnø har skiltede vandreruter, som gør det muligt at komme omkring på en stor del af øen. De skiltede ruter er i alt 7,4 kilometer og fungerer mere som et netværk af veje end en egentlig A til B rute. Ruten følger Hjarnøs sydlige kyst og fører ind gennem øens hovedvej ind midt gennem Hjarnø, hvor spisesteder og butikker ligger.

 

Oplevelser undervejs på turen

Det naturlige startpunkt for turen er Hjarnøs færgehavn, hvor du ankommer med Hjarnøfærgen. Måske ser du også den lille cykelfærge, som sejler mellem Hjarnø og naboøen Alrø. Når du kommer op for enden af vejen, anbefaler vi, at du går mod øst i retning af Danmarks næstmindste kirke, som er et besøg værd. Her på sydsiden følger du kysten. Så snart du når til kirken drejer du ned mod kysten og går ved Hjarnø Odde, hvor du har udkig til vandet på begge sider. Når du når til Hougård Strand, drejer du ind i land og går ad Hovedvejen. Denne kan følges hele vejen til vestkysten. Undervejs kommer du blandt andet forbi campingpladsen, som også har en kiosk, grøntsagsboder og Det Grafiske Magasins kaffeluge. Midtvejs på vejen er der desuden indrettet et større opholdsareal og et overdækket madpakkeskur.

Turen rundt er 5,5 kilometer. Ønsker du at gøre turen lidt kortere, kan du fra Hovedvejen dreje til venstre ad Østre eller Vestre Kirkevej og gå direkte mod havnen. Disse veje er også skiltede. I alt er der 7 kilometer skiltet rute på øen.

OBS: Vi anbefaler ikke, at du går rundt langs øens nordlige kyst, da der er flere fuglekolonier, som yngler her.

Du kan følge ruten via din smartphone på dette digitale kort

 

Inspiration til andre oplevelser på Hjarnø

Undervejs på turen har du rig mulighed for at opleve øens attraktioner. På denne side kan du finde yderligere inspiration til oplevelser på Hjarnø.

 

Flere vandreture på Det Østjyske Øhavs øer

Øerne i Kattegat og ved Horsens Fjord byder på gode forhold for vandrere med flere skiltede ruter. På denne side kan du finde information om vandreture på de øvrige øer i området.