Vendsyssel Kunstmuseum

Foto: Turismeudvikling Hjørring
Attraktioner
Museer
På Vendsyssel Kunstmuseum kan man opleve moderne dansk kunst med tilknytning til Nordjylland.
Adresse

P. Nørkjærs Plads 15

9800 Hjørring

Kontakt

E-mail:info@vkm.dk

Telefon:98 92 41 33

Website

Website

Landskabsmaleri og kunstnerportrætter udgør grundstammen i samlingen, der tæller malere som Johannes Hofmeister, Svend Engelund, Poul Anker Bech m.fl. Foruden maleri omfatter museets samlinger skulptur, grafik og kunsthåndværk.

Vendsyssel Kunstmuseum præsenterer årligt 4-6 særudstillinger. De egne samlinger er altid fremme i skiftende ophængninger.

Museumsbygningen
Vendsyssel Kunstmuseum ligger i den gamle Bechs Klædefabrik midt i Hjørring, der er omformet til et moderne og smukt kunstmuseum af arkitektfirmaet C.F. Møller. Museet er indrettet med møbler af den internationalt anerkendte møbelarkitekt Poul Kjærholm, der er født og opvokset i Vendsyssel. I 2009 blev Vendsyssel Kunstmuseum udvidet med et Videnscenter for maleren Niels Larsen Stevns, der huser skiftende udstillinger af hans værker.

Aktiviteter for børn og unge
På Vendsyssel Kunstmuseum tilbyder vi en bred vifte af aktiviteter for børn og unge - både i og udenfor skolesammenhæng. Hold øje med aktuelle tilbud i vores kalender her på hjemmesiden, eller spørg efter gratis formidlingsmateriale i informationen. Vi har altid en detaljejagt parat!
I museets kreative værksted på 1. sal afholdes løbende workshops relateret til aktuelle særudstillinger eller med fokus på udvalgte kunstnere, perioder og udtryksformer. Desuden findes farveblyanter, tuscher og papir, som frit kan benyttes af alle tegnelystne museumsgæster.
Den anden søndag i hver måned arrangerer museet familieture, hvor børn i selskab med forældre og bedsteforældre lærer om kunsten gennem leg, dialog og kreative opgaver.


OBS. MUSEET HAR ÅBENT OM MANDAGEN I UGE 8, 42 OG 2. PÅSKE- OG PINSEDAG.
Adresse

P. Nørkjærs Plads 15

9800 Hjørring

Priser

Børn og unge under 18 år

Gratis

Voksne

80 DKK

Studerende

30 DKK

Gruppebillet (over 10 pers.)

65 DKK

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Hjørring