©  Foto:

Vendsyssel Kunstmuseum

Fire etager med moderne dansk kunst og kunsthåndværk.

På Vendsyssel Kunstmuseum kan man opleve nyere dansk kunst og kunsthåndværk med tilknytning til Nordjylland.

 

Landskabsmaleri og kunstnerportrætter udgør grundstammen i samlingen, der tæller malere som Johannes Hofmeister (1914-1990), Svend Engelund (1908-2007), Agnete Bjerre (1924-2020), Poul Anker Bech (1942-2009) med flere.

Foruden maleri omfatter museets samlinger skulptur, grafik og kunsthåndværk. Erland Knudssøn Madsen (f.1942) og Kurt Tegtmeier (f.1950) tegner sig stærkt blandt de billedhuggere, der findes i samlingen.

I Nordjylland har vi en håndfuld markante kunsthåndværkere, og museet har en fornem samling af deres værker, som blandt andre omfatter tekstilkunstnerne Berit Hjelholt (1920-2016) og Jenny Hansen (f. 1951) samt keramiker Tove Anderberg (1942-2021).

Vendsyssel Kunstmuseum præsenterer årligt 3-4 særudstillinger. Museets egne samlinger er altid fremme i skiftende ophængninger.

Arkitektur og design
Vendsyssel Kunstmuseum har siden 2003 haft til huse i den tidligere Bechs Klædefabrik midt i Hjørring by. Bygningen er omformet til et moderne og smukt kunstmuseum af arkitektfirmaet C.F. Møller.

Museet er indrettet med møbler af den internationalt anerkendte møbelarkitekt Poul Kjærholm, der er født og opvokset i Vendsyssel.

I 2009 blev Vendsyssel Kunstmuseum udvidet med et Videnscenter for maleren Niels Larsen Stevns (1864-1941), der huser skiftende udstillinger af hans værker.

Aktiviteter for børn og unge
På Vendsyssel Kunstmuseum tilbyder vi en bred vifte af aktiviteter for børn og unge - både i og udenfor skolesammenhæng. Hold øje med aktuelle tilbud i vores kalender her på hjemmesiden, eller spørg efter formidlingsmateriale i informationen.

I museets kreative værksted på 1. sal afholdes løbende workshops relateret til aktuelle særudstillinger eller med fokus på udvalgte kunstnere, perioder og udtryksformer. Desuden findes farveblyanter, tuscher og papir, som frit kan benyttes af alle tegnelystne museumsgæster.