©  Foto:

Vitus Bering Parken

Denne centrale bypark i Horsens ligger lige mellem banegården og byens gågade. Navngivet efter byens stolte søn, Vitus Bering, byder parken på en hyggelig ramme for en afslappende stund i midtbyen. Parken er særligt kendt for sine mange smukke rhododendron og kanoner fra en af Berings ekspeditioner.

Horsens’ grønne hjerte

Vitus Bering Parken er en lille grøn oase i Horsens midtby, der er rejst til ære for bysbarnet Vitus Bering, som blev verdenskendt som opdagelsesrejsende.

Parken står i flot kontrast til de ellers urbane omgivelser midt i byen. Med sin beliggenhed lige ved Horsens Station og for enden af byens gågade, kan den med fordel kombineres med en bytur eller frokost i midtbyen.  Der er flere hyggezoner, muligheder for aktiviteter eller plads til at nyde en medbragt madkurv.

 

Aktiviteter i Berings park

Parken er indrettet med flere åbne pladser, der f.eks. kan bruges til yoga, Tai chi og lign. Tag et hvil under egetræerne i parkens store, grønne rum, hvor du finder borde og bænke, der frit kan benyttes til picnic m.m. På denne plads kan du se to originale kanoner, der fulgte Vitus Bering på hans sidste rejse – den største ekspedition i verdenshistorien. Kanonerne blev ført til Danmark fra Berings Ø som en gave fra Sovjetunionen. Ved kanonerne ses også en mindetavle, som viser de nordligste verdenshave som Bering udforskede og kortlagde.

 

Syv babyer og syv røde pølser

I Vitus Bering Parken kan du tre kunstværker. Nyeste skud på stammen er Michael Kviums interessante skulptur ’Seven’, der forestiller… ja, babyer og røde pølser. Skulpturen er placeret ved indgangen, som er nærmest banegården. Der er desuden to ældre skulpturer i parken. Du kan se ’Moder med børn’ af Svend Lindhard og ’Pigen med guldhornet’ af Holger Christensen.

Skulpturerne i parken er en del af Horsens’ skulpturallé, som strækker sig over tre kilometer med foreløbig femten skulpturer. Alléen er i konstant udvikling med nye kunstværker af anerkendte kunstnere. Alléen går fra banegården og slutter ved Horsens Havn.

 

Kombiner med andre oplevelser

En tur i Vitus Berings Park kan være en fin afslutning på en shoppe-tur i byen. I kan også vælge at kombinere med en frokost hos et af byens spisesteder – for eksempel Jacobs Vin & Tapas, som ligger lige i nærheden. Eller hvorfor ikke dyste i brætspil eller shuffleboard hos Brætspilscaféen? Så kan I tage en af deres anderledes specialøl med i parken og slappe af i græsset efterfølgende.

Hvis I vil slå to parker med et smæk, kan I gå den korte tur gennem banegårdstunnelen til den smukke gamle herregårdspark, Bygholm Park.