©  Foto:

Caroline Amalie Lund ('Lunden')

Denne dejlige park ligger ganske centralt i Horsens som et oplagt bud på en tur i det grønne. Parken rummer to spændende museer, smuk arkitektur, interessant kunst, en legeplads til de mindste og mange skønne zoner, hvor du kan sidde og nyde solen.

Besøg byens grønne samlingspunkt

Få hunderede meter fra byens shoppingcentrum ligger folkeparken Caroline Amalie Lund som en tiltalende grøn oase i bymidten. Den græsklædte park ligger på en bakke med mange flotte gamle træer. Her kan du møde hundeluftere, bedsteforældre, der har deres børnebørn med i parken, vennegrupper, der spiller bold eller løbere, som skal have dagens træning.

Parken rummer et væld af aktivitetsmuligheder, og du kan sagtens få en totaloplevelse ud af dit besøg med museumsbesøg, frokost og leg.

 

Udforsk parkens museer

I bunden af parken ligger Horsens Museum, der byder på spændende lokalhistoriske udstillinger om alt fra byens stolte søn Vitus Bering til arkæologiske fund fra Horsens-området. Det er gratis for alle at besøge Horsens Museum. Bygningen er bygget af byens store arkitekt Viggo Norn, som også er manden bag det smukke vandtårn i parken.

Længere oppe i Lunden finder du Horsens Kunstmuseum, som stolt tårner sig op på bakken. Museet har en imponerende samling af nyere dansk kunst af de største kunstnere.

 

Kunst i det grønne

Uden for kunstmuseet og spredt rundt i parken finder du mange skulpturer og kunstværker. Her kan du se moderne kunst fra anerkendte kunstnere som Bjørn Nørgaard og Christian Lemmerz. Hver især har de flere værker – heriblandt Bjørn Nørgaards hovedværk, Menneskemuren, der står foran indgangen til museet.

Den særlige belægning ved museet er lavet af kunstneren Martin Erik Andersen. Du finder også træbænke lavet af Save Niels og den gamle skulptur, Artemis ridder foraaret ind.

 

Plads til leg og spil

I den forreste del af Lunden, ud mod Sundvej, ligger en hyggelig, indhegnet legeplads, som flittigt besøges af børnefamilier såvel som dagplejere, børnehaver m.m.

På legepladsen er der gynger, en vippe, balanceklodser, et klatretårn, en sandkasse og en rutsjebane, man kan slå sig løs på. Der er desuden et madpakkehus med toilet, som er åbent fra påske til og med efterårsferien.

Også uden for legepladsen er der godt at lege: F.eks. er det store busk-område bag legepladsen godt til gemmeleg. Ved siden af det er der en sansegynge, og bagerst i parken er der en stor, flad græsplæne (ud mod Østergade og Teglgårdsvej), som er ideel til boldspil.

  

Rock i Lunden

På den store amfi-scene i Lunden afholdes sommerkoncerter med kendte navne fra den danske og internationale musikscene. De hyggelige aftener med god musik er et fast element i sommerhyggen for mange lokale borgere. Læs mere om Rock i Lunden.