©  Foto:

Horsens Museum

Lad dig betage af byens spændende lokalhistorie på dette kulturhistoriske museum. Bliv klogere på Horsens gennem tre århundreder, se de utallige arkæologiske fund og lær mere om byens stolte søn Vitus Bering. 

Kom og lær mere om en historisk by

Horsens er en gammel by med en stolt og spændende historie. Det kan du fornemme, når du går gennem det gamle centrum og ser de gamle bygninger og fortidslevn. Når du besøger byen, bør du unde dig selv at kigge forbi parken Caroline Amalie Lund, hvor byens museum har ligget siden 1915. Her kan du se spændende og varierede udstillinger, der giver dig en bedre forståelse af byen fra oldtid til nutid.

 

Glimt af Horsens

Vidste du, at det russiske prinser og prinsesser har boet i Horsens? Hvordan var det egentlig at leve i Horsens under besættelsen? Og hvem var de rige købmænd bag Søndergades flotte palæer? I denne udstilling kan du lære mere om de sidste tre århundreder, hvor Horsens har været i en rivende udvikling.

 

Et arkæologisk overflødighedshorn

De mange gravhøje og jættestuer i Horsens-området vidner om, at egnen har været beboet gennem årtusinder. Gennem arkæologiske udgravninger har museet fået en imponerende samling med tusindvis af oldtidsfund, der giver indblik i samfundsudvikling og levevis gennem 10.000 år.

  

Horsens’ verdenskendte søn

Vitus Bering – en af verdenshistoriens største opdagelsesrejsende. Manden bag historiens største ekspedition med mere end 10.000 mand. Han har et hav opkaldt efter sig – og ja, så er han født og opvokset i Horsens. Kom og lær den interessante historie om, hvordan en Horsens-dreng blev folkehelt i Rusland.

 

Udforsk Horsens med museet

Horsens Museum arrangerer løbende arrangementer såsom byvandringer, guidede rundvisninger og foredrag. Til de interessante, tematiserede byvandringer går i rundt i gadebilledet og lærer mere om byens spændende historie.

Få overblik over kommende arrangementer på denne side eller bestil jeres helt egen byvandring.

 

En historisk bygning i skønne rammer

Horsens Museum har til huse i en smuk bygning fra 1915, designet af den lokale arkitekt Viggo Norn, som er manden bag mange markante og bevaringsværdige bygninger i Horsens. Museet ligger i den gamle park, Caroline Amalie Lund, som stadig er et populært udflugtsmål for byens borgere. I parken er en fin legeplads og mange flotte skulpturer. Her ligger også Horsens Kunstmuseum, så hvorfor ikke få en dag ud af det og kombinere et besøg hos de to museer med en picnic i parken?