©  Foto:

Legepladsen i Caroline Amalie Lunden

I den centrale bypark i Horsens, Caroline Amalie Lund, ligger en mindre legeplads, hvor børnene kan lege i trygge omgivelser.

Fin legeplads nær centrum

Kun få hundrede meter fra gågadens handelsliv i Horsens ligger den gamle bypark Caroline Amalie Lund (i folkemunde Lunden). Parken er en grøn oase, som i sig selv er et besøg værd, når I har brug for et åndehul i byen.

For børnefamilier er legepladsen den mest populære del af parken. Legepladsen ligger i udkanten af Lunden, tættest på byen. Godt nok ligger den tæt på trafikeret vej, men den er dog totalt afskærmet med en indhegning, så børnene ikke kan løbe ud.

Legepladsens redskaber inkluderer blandt andet gyngestativ og rutsjebane. Den er generelt bedst egnet til mindre børn, som kan hygge sig længe på den lille, men hyggelig og rolige plads.

Legepladsen har en overdækket pavillonbygning/madpakkehus, hvor der er god mulighed for at nyde en lille snack eller medbragt frokost.  Der er også toilet og pusleplads samt borde og bænke.

 

Om Lunden

I forbindelse med besøg på legepladsen, kan det anbefales at gå en tur i den gamle park, hvor der er flere aktivitetsmuligheder og steder, hvor man kan nyde solen i det grønne. Caroline Amalie Lund ligger på en græsklædt bakke med mange gamle træer. Rundt i parken er der mange kunstværker – og der kan ses endnu flere på Horsens Kunstmuseum, som tårner sig op i parken. Ved siden af legepladsen ligger også Horsens Museum, hvor man kan blive klogere på lokalhistorien. Der er også en petanque-bane og en basket bane uden for legepladsen.

 

Flere legepladser i lokalområdet

Kun et par hundrede meter væk fra legepladsen i Lunden ligger Industrimuseets flotte legeplads med masser af spændende og unikke legeredskaber med referencer til byens industrihistorie.  

På denne side kan du finde forslag til andre fede legepladser i Horsens og resten af Kystlandet.