The annual jazz festival in Copenhagen, Denmark

Gratis og billige oplevelser og events i Danmark

Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Der findes altid noget at lave i Danmark, for der afholdes mange events året rundt. Og det behøver ikke engang at være særlig dyrt at deltage i de mange events, for en del af dem er gratis eller ret billige at tage med til. 

Musik 
Opsøg en af årets byfestivaler, fx Copenhagen Jazz Festival Maribo Jazz Festival, Distortion eller Aarhus Festuge, og få gratis musik i lange baner. Eller tag til Tønder eller Skagen Festival og oplev hyggelig og spontan gademusik som supplement til det officielle festivalprogram.

Du kan også tage til Fredagsrock i Tivoli og lytte til store danske og internationale navne. Koncerten er gratis, men der skal købes billet til Tivoli. Der er med andre ord mange muligheder for gratis musikoplevelser rundt omkring i Danmark - ikke mindst i sommermånederne.

Er du mere til klassisk musik, kan du opleve Den Kongelige Opera til Opera i det fri ganske gratis. Eller du kan lægge vejen forbi Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, der sommeren igennem byder på mange gratis koncerter. Tjek også lokale kirker, hvor der ofte er musikalsk underholdning på programmet.

Copenhagen Opera House

Foto:Wonderful Copenhagen

Gratis film 
Zulu Sommerbio er en oplagt og hyggelig mulighed for at se gratis film. Arrangementet finder sted hvert år i juli/august med film under åben himmel i flere forskellige danske byer.

Midt i København ligger desuden Filmhuset, hvor Børnebiffen året rundt viser gratis børnefilm i hverdagene - og til 30 kr i weekenden.

I teatret til halv pris 
Ved Teaterbillet kan du købe billetter til forestillinger over hele landet, og opnå rabat, når du køber til flere forestillinger over sæsonen.

Unge under 25 år kan desuden købe billetter med 40% rabat til Det Kongelige Teater, og her kan du finde en liste over de gratis arrangementer, som Det Kongelige Teater hvert år har på programmet.

The Danish Film Institute and Cinematheque in Copenhagen

Foto:Jørgen True - Cinemateket

Andre gratis events 
Er du på udkig efter gratis underholdning, kan du besøge en af sommerens mange by- eller havnefester, hvor musik og anden underholdning er en fast del af programmet. Det samme gælder på de utallige markeder rundt om i landet. Eller besøg en af årets mange kulturfestivaler, der byder på lidt af hvert.