Weinreben in Westseeland an der Dänischen Ostsee

Oplev Danmarks vingårde

Foto: LABAN Stories

Vinavl er normalt forbundet med et mere sydligt klima, men der produceres også vin i Danmark. Danmark har været et officielt vinland, der er anerkendt af EU siden 2000 - og derfor Europas nordligste vinområde! 

På den internationale "vin scene" betragtes vin fra Danmark nu som en ny, interessant specialitet, og nogle danske vingårde er endda tildelt internationale priser. Talrige vingårde inviterer dig til at komme forbi og smage de gode vine på stedet.

Du kan finde nogle af dem her. Hvis du klikker på "Kort" nedenfor, kan du se vingårde på et praktisk Danmark-kort og planlægge din vintur med det samme.

Det fulde overblik over danske vingårde finder du på vinvej.dk

Liste
Kort
Weingut Skærsøgaard Vin bei Kolding im dänischen Jütland
Foto: Skærsøgaard Vin / dansk-vin.dk

Skærsøgaard Vingård

Lad os med det starte med et par superlativer: Skærsøgaard Vin nær Kolding er Danmarks første godkendte og mest prisbelønnede vingård. Der dyrkes forskellige vine på de ca. 25.000 vinstokke. Du kan købe dem direkte i gårdbutikken eller prøve dem, når du besøger vingården.

Læs mere
STUB Vingaard
Foto: STUB Vingaard

STUB Vingaard

STUB Vingaard

Med sin unikke beliggenhed og de stejle, solvarme skråninger helt ned til Kalundborg Fjord har STUB vingaard stor fokus på at præsentere ’smagen af Røsnæs’ i sine vine. Vingården har pl...

Læs mere
Verschiedene Weine vom Vester Vedsted Weingut
Foto: Vester Vedsted Vingård - VisitRibe

Vester Vedsted Vingård

Vester Vedsted Vingård ved Ribe er en passioneret familievirksomhed. Ud over vingården driver familien også et mikrobryggeri, et destilleri, en lille butik med deres egne og lokale varer samt en atmosfærisk restaurant. Omgivet af skov og den smukkeste natur kan alle finde noget, de kan lide her.

Læs mere
Weinreben vom Glenholm Weingut
Foto: Glenholm Vingård - VisitVesthimmerland

Glenholm Vingård

En af Danmarks ældste vingårde, Glenholm Vingård, har udsigt over Limfjorden i Nordjylland. Vingården drives af to generationer af vinelskere. Og denne nysgerrighed og passion for vin kan mærkes over hele gården. Oplev den afslappede atmosfære, tag en guidet tur eller udforsk vinmarkerne på egen hånd og kig dig rundt i vinbutikken. Glenholm er en populær destination med mange hyggelige hjørner for at nyde et glas vin!

Læs mere
Wein vom Weingut Guldbæk Vingård im dänischen Nordjütland
Foto: Guldbæk Vingård - RebildPorten

Guldbæk Vingård

Guldbæk Vingård ligger i byen af samme navn, ca. 20 km syd for Aalborg, hvilket gør det til en af de nordligste vingårde i verden. Alt her fokuserer på bæredygtighed og økologisk samvittighed: De 15.000 vinstokke dyrkes organisk, dvs. uden kunstgødning eller pesticider - selv ukrudt fjernes manuelt. Kig forbi og nyd udsigten over det unikke landskab med græssende heste i nærheden.

Læs mere
Vesterhave Vingaard
Foto: Vesterhave Vingård

Vesterhave Vingaard

Kom og oplev hvordan der kan laves økologiske kvalitetsvine i Danmark med et hyggeligt vingårdsbesøg.

Læs mere
Wein von Andersen Winery
Foto: Andersen Winery - VisitDjursland

Andersen Winery

Fremragende vine i et fremragende område: Andersen Winery ligger i det unikke landskab omkring Mols Bjerge, hvor der produceres førsteklasses mousserende vine. De bedste lokale frugter, druer og bær er nøje udvalgt til dette. Og du kan smage det når du kommer på visit.

Læs mere
Weintrauben im Weingut Magtenbølle Vingård auf Fünen an der dänischen Ostsee
Foto: Magtenbølle Vingård

Magtenbølle Vingård

Magtenbølle vingård ligger på Vestfyn. Som den eneste vinproducent på Fyn producerer og sælger Leif Petersen Clairet-vine her, en fransk rødvin fra middelalderen, der er lavet som hvidvin og bør nydes koldt. Med deres bær-frugtagtige friske aromaer er disse vine ideelle ledsagere til en mild sommeraften på terrassen. Og hvad kunne være mere skønt end at afslutte dagen med det?

Læs mere
Wein und Snacks des Kimesbjergård Weinguts auf der dänischen Ostseeinsel Fünen
Foto: Kimesbjergård

Kimesbjerggård Vingård

Kimesbjerggaard Vingård ligger på Fyns sydkyst. De vine, der produceres her, er unikke blandinger af 11 forskellige typer røde og hvide vindruer. Rosé og mousserende vine er også blandt dem. Så her kan du sagtens finde din nye yndlingsvin, som du også kan købe direkte i den tilknyttede gårdbutik. Ud over vinene er der også et lille udvalg af håndværk og snacks, der passer godt til vinen.

Læs mere
Weinreben von Skårupøre Vingård
Foto: SvendborgEvent - VisitSvendborg

Skårupøre Vingård

Vil du sænke farten? Kvalitet, ro og "langsom levevis" er i centrum for Skårupøre Vingård. Bestil en af ​​de egenproducerede vine eller en kop kaffe i caféen i gården og nyd de idylliske omgivelser. Du kan med fordel toppe oplevelsen med en ”Fyn plate” fyldt med lokale produkter og hjemmelavet brød.

Læs mere
Weinreben vom Dyrehøj Weingut
Foto: Dyrehøj Vingård - VisitVestsjælland

Dyrehøj Vingård

Danmarks største vingård med over 30.000 vinstokke ligger i nærheden af ​​Kalundborg. Dyrehøj Vingård tilbyder alle former for aktiviteter: forskellige vinture, ture og udflugter på stedet, cykeludlejning og meget mere. Der er også lækker mad og vin i Café Dyrehøj. Så der er masser af muligheder for at prøve de gode vine!

Læs mere
Weinernte beim Ørnberg Weingut
Foto: Ørnberg Vin - VisitOdsherred

Ørnberg Vin

Takket være det milde klima er Odsherred i Vestsjælland hjemsted for mange fremragende vingårde. Ørnberg Vin blev som for eksempel udnævnt til Danmarks bedste vingård i 2014. Den er beliggende på en sydvendt skråning med udsigt over Sejerø Bugt, og her kan du smage på det omfattende udvalg af hvide og mousserende vine. Skål!

Læs mere
Weinkorken vom Vejrhøj Weingut
Foto: Vejrhøj Vingård - VisitOdsherred

Vejrhøj Vingård

Ikke så langt væk ligger den prisbelønnede Vejrhøj Vingård med sine 10.000 vinstokke. Beliggende direkte på vandrestien fra Vindekilde til Vejrhøj, kan du stoppe her på din vandretur og nyde den smukke udsigt over Nekselø og Østersøen.

Læs mere
Das Weingut Ørby Vingård in Nordseeland an der Dänischen Ostsee
Foto: Ørby Vingård

Ørby Vingård

Ørby Vingård ligger i Nordsjælland og her fremstilles vin i de smukkeste omgivelser. Med særligt fokus på lokale traditioner (og med deres egne får). Vingården består af 2.200 vinstokke af forskellige sorter: fra rød og hvidvin til rosé og mousserende vin til dessertvin. De færdige (og ofte prisvindende) vine kan genkendes på det store Ø på etiketten. Du kan prøve dem ved en smagning og købe dem i vingårdens egen godkendte gårdbutik.

Læs mere
Weintrauben im Weingut Annisse Vingård in Nordseeland an der dänischen Ostsee
Foto: Annisse Vingård

Annisse Vingård

Et par kilometer væk ligger Annis Vingård, hvor der er dyrket vin i mere end 20 år. Ud over landets egne vinstokke bruges druerne fra den nærliggende Garbolund Gård også til vinfremstilling. Du kan både deltage i foredrag, events og prøvesmage deres udvalg.

Læs mere
A couple enjoying a glass of wine in the orangerie at Årø Vinyard.
Foto: VisitSønderjylland

Årø Vingård

Øen ud for Haderslev fjord gemmer på mange smukke perler. En af dem er Årø Vingård. En vingård som fik sin grobund i 2004, og den dag i dag er en vingård med 5600 vinstokke og 1200 æbletræer (til produktion af æblecider og æblevin). 

Læs mere
En flaske rosé på en vintønde på vingården Lindely i Kolding
Foto: Lindely Vingård

Vingården LINDELY

LINDELY driver én af Danmarks største vingårde i naturskønne omgivelser ved Kolding fjord. Book en rundvisning og vinsmagning, og oplev vingården i fuld sving, når der produceres hvidvin, rødvin, rosévin, isvin og mousserende vine samt fantastisk dansk brandy modnet på gamle træfade.

Læs mere

Hideaway Vingård & Figenarboret

Økologisk kvalitetsvin, italiensk landkøkken, ophold, rundvisninger og picnic i vingård eller figenarboret.

Læs mere
Nygårdsminde Vingård

Nygårdsminde Vingård

Nygårdsminde Vingård i hjertet af Vendsyssel, er med sin beliggenhed Danmarks nordligste – og måske smukkeste – professionelle vingård.

Læs mere