Gå til indhold
Banner til meget mere end bare en julegave

Giv Danmark i julegave

23.11.2020
Foto: VisitDenmark

’Meget mere end bare en julegave’ er overskriften på VisitDenmarks julekampagne, som nu skydes i gang for at få danskerne til at give hinanden oplevelser til jul og dermed også gøre brug af de danske oplevelses- og turismeprodukter.

Et museumsbesøg med en ven? Et hotelophold med kæresten? Et kursus i surfing med hele familien? Der er mange muligheder, når det kommer til oplevelsesgaver i Danmark, og det skal VisitDenmarks nye julekampagne gøre danskerne opmærksomme på.

Konceptet er skabt i forlængelse af sommeren og efterårets ’Meget mere end bare Danmark’-indsatser, som havde til formål at få danskerne til at holde ferie i Danmark. Det skal ’Meget mere end bare en julegave’ også, men i julens ånd handler det om at give de gode oplevelser videre.

”Der er utrolig mange muligheder, når det kommer til oplevelser i Danmark og med julekampagnen vil vi gerne have, at danskerne bliver ved med at bruge turismeproduktet og meget gerne i en anden del af landet end der hvor man bor,” siger Jacob Lisbygd som er projektleder i VisitDenmark.

Højt juleforbrug i vente

Kampagnen igangsættes i ugen op til Black Friday, hvor mange danskere går på jagt efter gode tilbud og julegaver. Hos Danske Bank følger man danskernes forbrugsadfærd via betalingskort og MobilePay.

”Overordnet set forventer vi, at detailhandlen kommer til at klare sig godt, og især klassiske julegaver som elektronik og ting til hjemmet har udsigt til salgsrekorder. Generelt forventer vi, at folk vil give større julegaver i år, men at de samtidig vil bruge færre penge på alt det rundt om julen, da arrangementer er aflyst og ingen af os skal ud at rejse,” siger Louise Aggerstrøm Hansen som er privatøkonom hos Danske Bank.

Der tegner sig dog et andet billede for forbrug i oplevelses- og turismeindustrien, der ikke går de samme positive udsigter for julehandlen i møde.

”Oplevelser som eksempelvis koncerter og teater ligger 70% under normalen. Der var et lille opsving i oktober på grund af udbetaling af feriepenge, men det ser ikke godt ud lige nu,” siger hun.

Et julegave-alternativ

Mandag den 23. november vil de første outdoor annoncer være at finde rundt omkring i landet, hvor forskellige typer af oplevelser har fået en julesløjfe. Annoncerne efterfølges af en TV-kampagne, en digital indsats og en række influenceraktiviteter.

”Med kombinationen af timing, koncept og valg af kanaler håber vi på at dreje danskernes opmærksomhed fra de mere klassiske julegaveindkøb i detailhandlen over mod oplevelserne. Vi opfordrer til, at man giver hinanden oplevelsesgaver og samtidig hjælper et erhverv, som er meget udfordret,” siger Jacob Lisbygd.

Se kampagnesite 

Eksempler på annoncer

Meget mere end bare en julegave
Foto: VisitDenmark
Meget mere end bare en julegave
Foto: VisitDenmark

Share your wonders: