Adrian MacKinder besøger Karpenhøj Naturcenter

Det skal være nemt at rejse grønt

27.9.2022
Foto: Heather Nissen

I en ny film viser VisitDenmark, at det er nemt at træffe grønne og bæredygtige valg på ferien i Danmark. Filmen spiller op til målet i den nationale strategi om, at Danmark skal opleves som det mest miljøvenlige rejsemål i Nordeuropa i 2030. 

”The Joy of Going Green in Denmark” er titlen på en ny film fra VisitDenmark, der offentliggøres på World Tourism Day 2022 for at sætte fokus på de mange muligheder, turisterne har for at træffe grønne og bæredygtige valg i Danmark. 

”Danmark har i mange år været frontløber inden for klima og miljø, og også inden for turismen står Danmark stærkt. For eksempel er næsten 30 procent af de danske hoteller certificeret med Green Key, og hele tre danske byer er ligger i top 10 på det anerkendte Global Destination Sustainability Index, nemlig København, Aarhus og Aalborg. Samtidig sætter den nationale strategi for bæredygtig vækst yderligere skub i den grønne omstilling af dansk turisme, og endnu flere initiativer er på vej,” siger kommunikationschef i VisitDenmark, Anders Rosbo. 

”Det er denne udvikling, vi gerne vil sætte fokus på i vores nye film. Vi vil inspirere turisterne og vise dem, at det er nemt at træffe grønne og bæredygtige valg, når man er på ferie i Danmark,” siger han. 

Filmen følger briten Adrian MacKinder rundt i Danmark for blandt andet at finde ud af, hvorfor de danske byer ligger så højt i Global Destination Sustainability Index, og for at blive klogere på den danske livsstil, hvor havnevandet er så rent, at man kan svømme i det, hvor restauranter dyrker deres egne grøntsager, og hvor cykling ikke bare er en transportform, men en livsstil. 

Gennem disse og mange andre eksempler viser filmen på en enkel og inspirerende måde, at det er nemt at vælge grønt og bæredygtigt, når man holder ferie i Danmark. 

Det mest miljøvenlige rejsemål i Norden

Selv om Danmark allerede har en stærk position inden for miljø og bæredygtighed, er der stadig meget at gøre. Det fremgår også af den nationale strategi for bæredygtig vækst for dansk turisme, som sætter en række mål og pejlemærker op for udviklingen frem mod 2030. 

Blandt andet er det et mål i strategien, at turisterne skal vurdere Danmark som det mest miljøvenlige rejsemål i Nordeuropa i 2030. I dag ligger Norge og Sverige som nummer 1 og 2, mens Danmark er på 3. pladsen med Finland lige i hælene. 

”Der er store ambitioner og forventninger på Danmarks og klimaets vegne, og selv om der er mange gode initiativer i dansk turisme, er vi bestemt ikke i mål. Norge, Sverige og Finland har i mange år arbejdet meget ambitiøst med grøn omstilling af turismen på både udviklings- og markedsføringssiden. Hvis Danmark skal nå i mål om en førsteplads, vil det kræve, at vi i Danmark stimulerer den grønne omstilling og markedsføring yderligere,” siger Anders Rosbo. 

World Tourism Day finder sted den 27. september 2022. 

Kort om filmen   

”The Joy of Going Green in Denmark” er produceret af VisitDenmark og det britiske mediehus Zinc med hjælp fra en række aktører i dansk turisme. 

Filmen bliver i første omgang distribueret på World Tourism Day den 27. september 2022 via Zincs medienetværk. 

Derudover bliver den delt på VisitDenmarks egne digitale platforme, events og messer, ligesom den bliver distribueret til ambassader og en række organisationer, som kan dele den i deres netværk. 

Følgende har bidraget til filmen: State of Green, Destination Vesterhavet, VisitAarhus, Wonderful Copenhagen, Cykelkokken, ØsterGro, Tivoli, ARoS, Omhu /Hvide Sande, Karpenhøj Natur Center, GoBoats og GreenKayak. 

Se filmen på YouTube

stillphoto from the film The Joy of Going Green in Denmark

The Joy of Going Green in Denmark

Foto: Heather Nissen