Jan Voetmann

Ny chef for VisitDenmarks analyseafdeling

1.3.2022
Foto: VisitDenmark

Jan Voetmann er ny chef for VisitDenmarks afdeling for viden & analyse og indtræder samtidig i ledelsesgruppen.

Jan har mange års erfaring med data science, business intelligence, digital transformation og softwareudvikling, og han er ambitiøs på turismebranchens vegne, når det gælder strategisk brug af data. 

Han ser gode muligheder for at dansk turisme kan styrke beslutningsgrundlaget gennem øget brug af data, og han vil derfor invitere til nye samarbejder, hvor deltagere byder ind med egne data til gavn for dem selv og hele branchen.

”Jo mere viden, jo bedre beslutninger. VisitDenmark kan ideelt set hjælpe hele branchen med at øge omsætning og værdi fra data gennem samarbejder og nye forretningsmodeller, hvor vi i højere grad deler, hvad vi hver især véd.

Jeg vil derfor gøre mit bedste for at skabe ny viden og facilitere samarbejder på tværs af branchen, fra destinationer til virksomheder, så data bliver sat i spil som viden med værdi for den enkelte og fællesskabet,” siger Jan Voetmann.

Der går ingen lige vej fra Jans første job til dansk turisme, men CV’et tæller en række internationale job og lederstillinger. Oprindeligt er Jan Voetmann uddannet som cand.scient.oecon og har dermed en baggrund i matematik, økonomi og statistik. Desuden har der i mange år stået digitalisering som overskrift for hans karriere, hvor fællesnævneren har været data, matematik, forandrings- og personaleledelse.  

Han har bl.a. været Director of Advanced Analytics og BI Partnering hos Maersk, hvor han som leder af data science afdelingen var med til at starte og opbygge Maersk Digital. Før dette  arbejdede Jan gennem 10 år hos forskellige medie- og analysebureauer i WPP koncernen, hvor opgaven var at skabe størst mulig brand- og salgseffekt fra kundernes marketingkroner.  

Senest har Jan Voetmann dog været Head of Analytics hos Ørsted, et job med fokus på at udvikle nyt software til at prissætte komplekse optioner og handle dem på de finansielle markeder.

Stor international erfaring

Skiftet fra Maersk til Ørsted blev samtidig et skifte til en bedre balance mellem job og familien, der tæller hustru, en datter og en søn. 

"Det er sjovt og udfordrende at arbejde internationalt, og jeg elsker det. Men efter mange år med bopæl i London og arbejde i Europa, så job i Danmark med arbejdsplads i hele Norden og så endelig en global arbejdsplads var det tid til at ændre fokus,"  siger Jan Voetmann og fortsætter:

”Nu glæder jeg mig til at lære om dansk turisme og bruge mine erfaringer her.”

Synger i kor

Privat spiller Jan golf i Hornbæk Golf Klub og synger i kor. Som barn sang han både opera på Gamle Scene på Kongens Nytorv og spillede trompet i Tivoligarden, så musikken har altid fyldt meget i hans liv. Han ser dokumentarer, serier, science fiction, store og små film, alt hvad der byder sig til med noget nyt og ukendt, der sætter tankerne i gang. Og så holder han ”vildt og inderligt” med AGF.