CS-spillerne karrigan og dupreeh ved Lynæs

VisitDenmark indgår partnerskab med BLAST Premier forud for Fall Final i København

24.11.2023
Foto: BLAST Premier

Esportsvirksomheden BLAST og VisitDenmark indgår partnerskab forud for BLAST Premier Fall Final, som
finder sted i København fra den 22. til 26. november.

Fall Final tager for sjette gang i streg plads i den ikoniske Royal Arena, og her har VisitDenmark slået sig sammen med Counter-Strike-turneringen for at promovere Danmark som førende destination og esportscentrum for fans og rejsende.

Turneringen byder på verdens bedste Counter-Strike-spillere, som lander i København og bliver broadcastet globalt i 154 lande på 27 forskellige sprog.

Partnerskabet promoverer Danmark gennem en vifte af fysiske og digitale platforme med indhold, der inkluderer kendte danske CS-spillere, som besøger ikoniske landmærker som Lynæs Surfcenter, Fyrkroen og Kronborg.

Danmark har vokset sig til at blive blandt verdens førende indenfor esport henover de seneste år. Dansk Industris rapport “Danmark som esportsnation” fra august 2023 fremhævede denne position og beskrev Danmark som potentiel frontløber i esport. Danmark beskæftiger på stående fod 3000 fuldtidsansatte, hvilket er mere end den samlede danske filmindustri. Hvis udviklingen fortsætter, ventes det, at tallet vil være fordoblet i 2030.

Epicenter for esport

Ingen anden by i verden har afholdt så mange internationale top-events indenfor esport som København har i 2023. Tre af verdens ledende spilproducenter i form af Ubisoft, Epic Games og Valve har arbejdet med BLAST om at bringe tre storskala-turneringer til byen i form af Rainbow Six Siege-turneringen BLAST R6 Major i Forum samt Fortnite-turneringen FNCS Global Championship og BLAST Premier Fall Final i Forum.

Disse tre begivenheder bidrager med en stor indtægt for Danmark. De beregnede tal fra BLAST af den såkaldte "economical impact" fra sidste års BLAST Premier Fall Final lød på et overordnet bidrag på 60.000.000 kroner for turneringen.

Alexander Lewin, VP of Distribution and Programming hos BLAST, udtaler:

“Danmark er ikke bare den førende destination for rejsende verden over, Danmark har også positioneret sig som den foretrukne lokation for esport- og gaming fans. 2023 har vist bredden og alsidigheden i tilbuddene med tre ‘Tier One’-turneringer i København, som fans har kunnet deltage i og nyde. Vi er henrykte over at slå os sammen med en ledende rejsepartner i VisitDenmark for at støtte dem i at promovere dette vidunderlige land for et verdensomspændende publikum, der tuner ind og ser BLAST Premier Fall Final i Royal Arena.”

Finn ‘karrigan’ Andersen, som er dansk Counter-Strike-spiller og anfører for Faze Clan, uddyber:

“Danmark har en speciel plads i mit hjerte grundet de muligheder og oplevelser, jeg har fået gennem mit liv. Det er fantastisk at få lov at spille en rolle i at promovere landet til resten af verden, så andre kan opleve, hvilket unikt sted det er. Jeg værdsætter ethvert øjeblik, jeg får lov at deltage og underholde hjemmepublikummet i Royal Arena, og dette års BLAST Premier Fall Final bliver ikke anderledes.”

Katja Moesgaard, administrerende direktør i VisitDenmark, siger:

“Når BLAST har valgt at afholde så mange store esports events i Danmark i år, understøtter det ikke kun Danmark solide internationale position inden for esport og gaming, det er også en fantastisk mulighed for at skabe opmærksomhed om Danmark som et innovativt og moderne land. Samarbejdet med BLAST giver os en unik platform til at komme ud til et globalt publikum med budskabet om Danmark. Vi håber at inspirere fans fra hele verden til at besøge det land, hvor nogle af de største Counter-Strike stjerner som Finn ”karrigan” Andersen har deres rødder.”
 

Det får seerne at se:  

Samarbejdet med BLAST Premier tager udgangspunkt i indholdsproduktion, hvor Counter-Strike fans og seere kommer helt tæt på oplevelser i Danmark gennem to danske ambassadører fra den absolutte verdenselite. VisitDenmark og BLAST har nemlig teamet op med Finn Andersen og Peter Rothmann Rasmussen – bedre kendt som «karrigan» og «dupreeh», som man vil også vil kunne se dyste under weekendens kampe i Royal Arena.

Som kreativt greb har vi taget udgangspunkt i spillernes ophav og følger dem tæt på der, hvor de vokset op, og samtidig får sat fokus på tre af dansk turismes styrkepositioner: Kultur, gastronomi og outdoor.

Spillerne bliver udfordret på deres konkurrence-gen, og igennem tre konkurrencer dyster de to venner og konkurrenter i fægtning på Kronborg, anretning af mad på Fyrkroen i Gilleleje og stand up paddle ved Lynæs Surfcenter. Dette format taler ind i indhold, der allerede performer godt på BLASTs kanaler.

Indholdet er centreret omkring en lang film med alle tre locations på 15 minutter og med tre cutdowns, der vil blive vist ved broadcast samarbejdet. Dertil kommer afledte kommunikationsnedslag via BLASTs sociale medier, spillerinterview på BLAST web og Youtube (TikTok) shorts optaget i forbindelse med eventen.

Se filmen med Karrigan og Dupreeh