Gå til indhold
Tips voor je vakantie Denemarken - ontdek de highlights

Kyst- og naturturismen i Danmark

2.5.2020
Foto: © Daniel Villadsen

Kyst- og naturturismen er det største forretningsområde i dansk turisme målt i omsætning og antal overnatninger. Kyst- og naturturister rejser til Danmark på grund af den venlige befolkning, kystlivet, naturen og de mange oplevelser. 

2019 blev endnu et rekord år for kyst- og naturturismen i Danmark med i alt 39,7 mio. overnatninger. Det er 4,0 pct. flere overnatninger sammenlignet med 2018. 

Kyst- og naturturisterne bliver mere digitale i deres rejseadfærd. Internettet bruges til informationssøgning før og under opholdet og mange rejsebeslutninger præges bl.a. af forskellige online kilder, tidligere erfaringer og personlige anbefalinger.

Kyst- og naturturisterne vil gerne slappe af og nyde natur og strand på deres ophold i Danmark, men de efterspørger også oplevelser og aktiviteter.  

Kyst- og naturturismen kort fortalt

Kyst- og naturturisme defineres som al turisme med ferie som formål, uden for de fire store byer: København, Aarhus, Odense og Aalborg. 

 

 

63,2 mia. kr. i omsætning

Udenlandske turister:
26,2 mia. kr.

Danske turister:
37,0 mia. kr.

 

 

Kyst- og naturturisternes døgnforbrug

 

Udenlandske turister: 750 kr.

 

Danske turister: 800 kr.

 

 

Kyst- og naturturisternes opholdslængde


Udenlandske turister:
6,4 overnatninger


Danske turister:
4,1 overnatninger 

Fakta om kyst- og naturturisterne i Danmark

Danske og udenlandske kyst- og naturturister samlet set. 

  • Foretager i gennemsnit 5,1 overnatninger. Opholdslængden er faldet en smule de seneste år. Tendensen går således mod noget kortere, men flere ferier.
  • Bruger i gennemsnit 750 kr. pr. døgn. Døgnforbruget inkluderer udgifter til indkvartering, mad, oplevelser, shopping mm.
  • 43 pct. af kyst- og naturturister rejser med børn.
  • 84 pct. af de udenlandske kyst- og naturturister har været på ferie i Danmark tidligere. Andelen af nye udenlandske kyst- og naturturister er således steget fra 2014 til 2017. 
  • Kyst- og naturturisterne er meget tilfredse og hovedparten vil anbefale Danmark til venner og bekendte.
  • 77 pct. af kyst- og naturturisterne ankommer til Danmark i bil.  

Share your wonders: