Surfing Cold Hawaii

Kyst- og naturturismen i Danmark

8.8.2023
Foto: Jacob Hansen

Kyst- og naturturismen er det største forretningsområde i dansk turisme målt i omsætning og antal overnatninger. Kyst- og naturturister rejser til Danmark på grund af den venlige befolkning, kystlivet, naturen og de mange oplevelser. 

2022 blev endnu et rekord år for kyst- og naturturismen i Danmark med i alt 45,1 mio. overnatninger. Det er 13,6 pct. flere overnatninger sammenlignet med 2019 og 10,2 pct. flere overnatninger sammenlignet med 2021. 

Kyst- og naturturisterne bliver mere digitale i deres rejseadfærd. Internettet bruges til informationssøgning før og under opholdet og mange rejsebeslutninger præges bl.a. af forskellige online kilder, tidligere erfaringer og personlige anbefalinger.

Kyst- og naturturisterne vil gerne slappe af og nyde natur og strand på deres ophold i Danmark, men de efterspørger også oplevelser og aktiviteter.  

Kyst- og naturturismen kort fortalt

Kyst- og naturturisme defineres som al turisme med ferie som formål, uden for de fire store byer: København, Aarhus, Odense og Aalborg. 

Antal overnatninger 2022: 

45,1 mio. 

Bookinghorisont: 

73,0 dage

 

Gennemsnitlig opholdslængde: 

4,8 nætter

Fakta om kyst- og naturturisterne i Danmark

  • Foretager i gennemsnit 4,8 overnatninger. Opholdslængden er faldet en smule de seneste år. Tendensen går således mod noget kortere, men flere ferier.
  • Bruger i gennemsnit 1.000 kr. pr. døgn. Døgnforbruget inkluderer udgifter til indkvartering, mad, oplevelser, shopping mm.
  • 45 pct. af de udenlandske kyst- og naturturister rejser med venner eller som par. 
  • 85 pct. af de udenlandske kyst- og naturturister har været på ferie i Danmark tidligere. 
  • Kyst- og naturturisterne er meget tilfredse og hovedparten vil anbefale Danmark til venner og bekendte.
  • 68 pct. af udenlandske kyst- og naturturister ankommer til Danmark i bil.