Fakta og tal om turismen i Danmark

Turismen er et vigtigt erhverv for Danmark. Turisterne forbruger nemlig i alt for 108,1 mia. kr. i Danmark, Dermed er turismen en vigtig brik i at skabe vækst, omsætning og arbejdspladser til hele Danmark.
Tirsdag, juni 19, 2018

Fremgang for turismen i Danmark 

De udenlandske og danske turister foretog i alt 52,4 mio. overnatninger i Danmark i år 2017, viser tal fra Danmarks Statistik. Det er 1,8 pct. flere overnatninger end året før. Dermed blev 2017 endnu et rekordår i dansk turisme

Væksten er især drevet af de udenlandske turister, som foretog 2,2 pct. flere overnatninger i 2017, mens de danske turister foretog 1,3 pct. flere overnatninger. Særligt de tyske og hollandske gæster bidrog til væksten i de udenlandske overnatninger, men gæster fra andre markeder bidrog også.

Turisternes forbrug skaber omsætning og arbejdspladser

Turisternes samlede forbrug på 108,1 mia. kr. spreder sig over mange typer af varer og services, og er med til at skabe omsætning og beskæftigelse, også i erhverv som man normalt ikke forbinder med turisme. Se mere i VisitDenmarks pjece: Turismen i Danmark

For hver gang turisterne lejer et hotelværelse, spiser en is eller går på museum, så skaber de aktivitet og omsætning til det danske samfund. Derfor er turismen samlet set med til at skabe 135.700 job i Danmark, ifølge VisitDenmarks beregninger. Og det er tilmed arbejdspladser, som ikke kan flyttes ud af landet.

Turismen er et stort eksporterhverv

De fleste tænker nok ikke over det, men turismen er et af Danmarks store eksporterhverv. Når en udenlandsk turist bruger penge i Danmark, svarer det til, at en dansk produceret vare, service eller oplevelse bliver eksporteret til udlandet. De udenlandske turister forbruger for i alt 40,7 mia. kr. i Danmark. Turismen står dermed for 3,7 pct. af den samlede danske eksport.

Se flere nøgletal i pjecen om Turismen i Danmark

Del denne side

Antal udenlandske turister i Danmark

Det er svært at måle på, hvor mange turister der besøger Danmark hvert år.

Ifølge VisitDenmarks beregninger, er der minimum 10 mio. udenlandske turister, som overnatter i Danmark.

Turisternes overnatninger i Danmark

52,4 mio. overnatninger i 2017.

Heraf står de udenlandske turister for 26,7 mio.

Turisternes forbrug i Danmark

I alt 108,1 mia. kr.

Kilde: VisitDenmark, Turismen i Danmark

Top 5 udenlandske turister
  1. Tyskland
  2. Norge
  3. Sverige
  4. Holland
  5. UK

Målt på antal overnatninger. 

Turismen i Danmark

VisitDenmark har samlet de vigtigste nøgletal for turismen i Danmark i en lille og overskuelig oversigt.